Dizajn i jedzenie - wstrząsnięte i dobrze zmieszane - KUKBUK

Dizajn i jedzenie – wstrząsnięte i dobrze zmieszane

Czym jest projektowanie kulinarne? Dowiecie się na expo we Wrocławiu.
warsztaty jedzenie kukbuk

W tegorocznej Europejskiej Stolicy Kultury 5 czerwca na terenie Browaru Mieszczańskiego zagości FOOD-DESIGN/expo, wydarzenie organizowane przez łódzką Akademię Sztuk Pięknych. Będzie to fascynująca podróż w świat dizajny i kulinariów.

Jedną z głównych atrakcji będą warsztaty, w trakcie których dokonacie dekonstrukcji tradycyjnych polskich potraw. Kto powiedział, że schabowy musi być z mięsa, a śledź z cebulką nie może być słodki? Dekonstrukcja jako technika prowadząca do niezwykle twórczych rozwiązań z dziedziny sztuki przywędrowała też do kuchni. Zapoznacie się również z projektami dyplomowymi słuchaczy kierunku Food Design z ASP w Łodzi, będącymi zwieńczeniem wielu różnorodnych doświadczeń zdobytych podczas studiów. Przekonacie się, że jedzenie, jeśli tylko umieści się je w odpowiednio szerokim kontekście, może być nieskończonym źródłem innowacji, inspiracji i poszukiwań. Spotkacie tu też Piotra Bikonta, Roberta Makłowicza oraz Gosię i Tomka Rygalików. Zaczynamy już o godzinie 10!

FOOD DESIGN/expo

5 czerwca

Start: 10:00

Browar Mieszczański

ul. Hubska 44

Wrocław

© KUKBUK 2017