Darmowe warsztaty dzikiej kuchni - KUKBUK

Darmowe warsztaty dzikiej kuchni

Jak zrobić nalewkę ziołową albo chłodnik z kiszonek – i nie spaść przy tym z drzewa?
dzika kuchnia warsztaty kukbuk

Kto z rozrzewnieniem wspomina wakacje u babci, kiedy chodziło się po drzewach i „gotowało” z błota i chwastów, niech pędzi w weekend na Jazdów. Podróż w czasie gwarantowana.

 

Sobotnie popołudnie na Jazdowie zapowiada się bardzo ciekawie. Będziemy mieli okazję uczestniczyć w darmowych zajęciach na temat dzikich roślin jadalnych i warsztatach łażenia po drzewach. Dowiemy się, po które rośliny – ostatnio zapomniane – warto sięgnąć w kuchni oraz przygotujemy dzikie smakołyki, takie jak nalewka z dzikich ziół i owoców, kwiatolada, pasta z fermentowanego słonecznika z dodatkiem kwiatów podagrycznika, chłodnik z kiszonych łodyg selera z kwiatami kopru, tabbouleh z ogórecznikiem i dzikimi ziołami, czekoladki z kwiatami chabra.

dzika kuchnia warsztaty kukbuk
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: