Czym smakuje Szwajcaria? - KUKBUK

Czym smakuje Szwajcaria?

Czy Szwajcarzy jedzą tylko Gruyère na zmianę z Emmentalerem? Zapraszamy na warsztaty, na których poznacie odpowiedź na to pytanie.
kukbuk szwajcaria warsztaty

Co przychodzi Wam do głowy, kiedy myślicie o Szwajcarii? To jasne: sery i czekolada. Ale nie myślcie, że dieta Szwajcarów jest monotonna – jak przystało na kraj o czterech oficjalnych językach, jego mieszkańcy mają fantazję w kuchni.

Możecie się o tym przekonać na warsztatach kulinarnych organizowanych przez Switzerland Tourism i Zurich Tourism i wspieranych przez KUKBUK-a. Warsztaty odbędą się w środę, 21 czerwca o godzinie 11:00 w studiu The Plate przy ul. Nowolipki 15 w Warszawie.

Uczestnicy warsztatów przyjrzą się bliżej kuchni Zurychu, przygotują między innymi tort parafialny oraz kotleciki w sosie musztardowo-miodowym z miodu z pasieki ustawionej na dachu hotelu Mariott w Zurychu.

Mamy dla was sześć zaproszeń na szwajcarskie warsztaty – żeby wygrać jedno z nich, wystarczy odpowiedzieć na pytanie: Z czym kojarzy wam się szwajcarska kuchnia? Odpowiedzi przysyłajcie na konkurs@kukbuk.com.pl do 19 czerwca, a zwycięzców ogłosimy dzień później. Powodzenia!

  • Bardzo dziękuję za możliwość wzięcia udziału w warsztatach – przemiła atmosfera i było pysznie!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: