"Tajniki suszenia żywności" - wygraj książkę - KUKBUK

„Tajniki suszenia żywności” – wygraj książkę

Okazuje się, że na suszonych grzybach i chipsach jabłkowych świat suszonek się nie kończy.
suszenie zywnosci kukbuk

Książka „Tajniki suszenia żywności” pełna jest ciekawostek i inspiracji. Dzięki niej dowiemy się jak przy użyciu dehydratora podarować nowe życie owocom i warzywom, ale również mięsie czy ziołom. Autorka książki, Michelle Keogh, przybliża czytelnikom tajniki domowej produkcji suszonych produktów. W swojej książce prowadzi czytelnika przez proces produkcji i pomaga odpowiedzieć na pytania: jak wybrać dehydrator, co najlepiej nadaje się do suszenia i jak przechowywać wysuszone produkty. Keogh radzi też, jak w prosty sposób stworzyć przysmaki będące zdrową alternatywą dla produktów ze sklepu, takie jak suszone banany w kokosowym syropie, orzechowe batoniki energetyczne czy czekoladowe kwadraciki z nasionami chia.

„Tajniki suszenia żywności“ to prawdziwa skarbnica inspiracji—orzechy włoskie w solonej polewie miodowej cudownie uzupełnią poranną owsiankę, a orzeszki piniowe z sezamem i tymiankiem będą idealnym dodatkiem do sałatki.

Okazuje się, że przy użyciu dehydratora można też zrobić krakersy z siemienia lnianego, tortille, warzywne kotlety, jogurt, a nawet psie przysmaki!

Mamy dla was trzy egzemplarze tej książki. Aby zdobyć jeden z nich, wystarczy odpowiedzieć na pytanie: w jakich przepisach wykorzystujecie suszone warzywa lub owoce? Na odpowiedzi czekamy pod adresem mailowym konkurs@kukbuk.com.pl do 5 października. Powodzenia!

REGULAMIN

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: