Spędź majówkę z Kukbukiem! - KUKBUK

Spędź majówkę z Kukbukiem!

Zapraszamy do Lubuskiego Centrum Winiarstwa na wiosenne świętowanie, kieliszek wina i warsztaty.
majowka kukbuk

Długi weekend majowy to przedsmak wakacji i jeden z najbardziej wyczekiwanych momentów w roku. Wypada go zatem dobrze spożytkować! KUKBUK zaczyna już w sobotę 30 kwietnia razem z Lubuskim Centrum Winiarstwa. Wszystkich, którzy chcą smacznie rozpocząć majówkowy weekend, zapraszamy na Dzień KUKBUK-a, który odbędzie się w Zaborze koło Zielonej Góry. Czekają atrakcje dla małych i dużych, głodnych i spragnionych.


Jeśli chcecie uczestniczyć w naszych majówkowych warsztatach, koniecznie weźcie udział w naszych konkursach:

 

konkurs nr 1

Odpowiedzcie na pytanie: Jaki produkt spożywczy wykorzystujesz zarówno w kuchni, jak i do pielęgnacji skóry? Jakie są efekty jego stosowania? Odpowiedź wyślijcie na adres konkurs@kukbuk.com.pl (w tytule wpiszcie „Winne spa”). Dwadzieścia najciekawszych odpowiedzi nagrodzimy udziałem w warsztatach z produkcji naturalnych kremów. Warsztaty odbędą się w Centrum Winiarstwa 30 kwietnia, o godzinie 12. REGULAMIN

 

konkurs nr 2

Prześlijcie zdjęcie swojego popisowego dania na adres konkurs@kukbuk.com.pl (w tytule wpiszcie „Warsztaty fotograficzne”). Dziesięć najbardziej apetycznych zdjęć nagrodzimy udziałem w warsztatach fotograficznych, które odbędą się 30 kwietnia w Centrum Winiarstwa w Zaborze; początek zajęć o godzinie 12. REGULAMIN


 

Ranne ptaszki przywitamy już o godzinie 11 na Sąsiedzkim Śniadaniu. Pamiętajcie, aby przywieźć ze sobą swoje popisowe dania – wspólnie je wypróbujemy, wymienimy się przepisami i zagłosujemy na najsmaczniejszą potrawę. Zwycięzca otrzyma od nas torbę pełną KUKBUK-owych gadżetów.

 

Od godziny 12 będzie na was czekał Kuba Korczak ze swoimi popisowymi daniami. Podczas gotowania na żywo (w godzinach: 12-13, 15-16 i 18-19) spróbujecie prawdziwych rarytasów. W menu między innymi:

– klopsiki jagnięco-wołowe z orzechami włoskimi prażonymi z dodatkiem miodu i chili, rodzynkami, miętą i kolendrą + sos jogurtowy + pęczak + zioła

– zielone szparagi + salsa krewetkowa + okruchy w palonym maśle + zioła

– szaszłyk jagnięcy + tzatziki z kozim serem i miętą + pęczak + zioła

 

Podczas jarmarku będziecie mogli zrobić zakupy u lokalnych producentów. Warto skorzystać z ich oferty – regionalnych trunków, miodów i świeżego pieczywa.

 

Nie zabraknie czegoś dla ciała i urody – dziewczyny będą miały okazję przystroić swoje głowy własnoręcznie wyplatanymi wiankami z winorośli. Warsztaty poprowadzi florystka Kornelia Pieniak ze studia Wonna Nova, z którą rok temu podczas nadwiślańskiej majówki w Warszawie wspólnie pletliśmy wianki z kwiatów. W dbaniu o piękno pomoże również Monika Burakowska, autorka strony Zielonawsrodludzi.pl, która wprowadzi was w tajniki produkcji naturalnych kosmetyków. Miejsc na obu warsztatach jest niewiele, a można je wygrać w konkursach, o których informacje znajdziecie poniżej.

 

Z kolei wszystkich pasjonatów fotografii kulinarnej zapraszamy na warsztaty fotograficzne, których partnerem technologicznym jest firma Olympus. Prowadząca, Magda Klimczak, autorka bloga Daretocook.pl i nasza współpracowniczka, podpowie, jak zrobić najpiękniejsze zdjęcia w klimacie prowansalskim. Udział w warsztatach również można wygrać w konkursie – więcej informacji poniżej.

 

Od nadmiaru atrakcji może zakręcić się w głowie, dlatego dla zmęczonych przygotowaliśmy wypożyczalnię KUKBUK-a. To właśnie tam czekać będą koce do rozłożenia na trawie, archiwalne numery KUKBUK-a do czytania i lemoniada, którą sami sobie przygotujecie na bazie dostępnych składników. Dla najmłodszych będą gry: twister, badminton, bule, piłki, karty, bierki, kreda do rysowania, kolorowanki i gumy do skakania.

 

Jeśli nie uda wam się wygrać miejsca na warsztatach lub chcecie pochwalić się przed nami swoim talentem kulinarnym, przynieście na Sąsiedzkie Śniadanie swoje popisowe danie. Poprzez głosowanie wybierzemy najsmaczniejsze i nagrodzimy upominkami od KUKBUK-a.
Do zobaczenia!

© KUKBUK 2017