Olympus i dziczyzna - KUKBUK

Olympus i dziczyzna

Co jest trudniejsze w sfotografowaniu, soczysta dziczyzna czy apetyczne ciasto?
warsztaty fotograficzne olympus kukbuk

Kiedy obiekty fotograficzne kuszą aromatem przypraw i wywołują burczenie w brzuchu, ciężko jest skupić się na robieniu zdjęć. Na szczęście blogerki kulinarne są z tym oswojone. Przy okazji pierwszych w tym roku warsztatów z Olympusem w studiu Smolna8Food (dawniej Smolna8Studio) uczyliśmy się fotografować dziczyznę, mięso i ryby. Przygotował je dla nas szef kuchni studia Gieno Mientkiewicz, a gdy w kuchni wszystko buzowało w garnkach i w piekarnikach, specjaliści z Olympusa podzielili się z zaproszonymi blogerami tajnikami fotografii produktowej. Kuba Kaźmierczak zajmuje się fotografią kulinarną od lat, a jego zdjęcia można oglądać na bilbordach popularnych marek w Polsce i na świecie, więc miał do opowiedzenia niejedną ciekawostkę.

 

Gdy już wszystko było jasne, przystąpiliśmy do części praktycznej. Do dyspozycji uczestników oprócz aparatów marki Olympus i obiektywów macro były także całe stosy talerzy, kubków i kuchennych utensyliów do skomponowania idealnego kadru. Pracowali pod czujnym okiem stylistki Oli Buczkowskiej-Przeździk i Sławomira Berskiego, specjalisty z Olympusa. Cierpliwie odpowiadali oni na pytania i doradzali, a gdy wszystkim udało się zrobić satysfakcjonujące zdjęcia, przystąpiliśmy do smakowania obiektów fotograficznych. Po kilku godzinach pracy były najlepszą nagrodą!

dziczyzna kukbuk
warsztaty fotograficzne olympus kukbuk
warsztaty fotograficzne olympus kukbuk
warsztaty fotograficzne olympus kukbuk
warsztaty fotograficzne olympus kukbuk
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: