Nagrody Gault & Millau Tour 2016 przyznane - KUKBUK

Nagrody Gault & Millau Tour 2016 przyznane

NAGRODY GAULT & MILLAU kukbuk

Poznajcie najlepszych kucharzy z centralnej Polski.                                                                                                                                                                                                                             

 

W poniedziałek 6 czerwca w przepięknym otoczeniu Łazienek Królewskich odbyło się spotkanie inaugurujące cykl Gault & Millau Tour 2016. To druga edycja tej imprezy gromadzącej mistrzów kuchni z całej Polski, podzielonej na cztery regiony. W każdym z nich odbędzie się osobna gala – w centralnym mieście danego obszaru.

 


Jako pierwszych nagrodzono kucharzy z regionu obejmującego województwa: mazowieckie, łódzkie i lubelskie.


 

Rozdanie nagród poprzedziły degustacje i prezentacje produktów. Towarzyszyły im inspirujące rozmowy, których nie mogło zabraknąć w gronie przedstawicieli śmietanki polskiej gastronomii.

 

Nagrody wręczono w pięciu kategoriach. Wśród zwycięzców znaleźli się także ulubieńcy KUKBUK-a. Po ogłoszeniu wyników laureaci przygotowali dla gości coś specjalnego. W krótkim czasie – mieli na to 20 minut – podali swoje popisowe potrawy, a publiczność mogła ich przygotowywanie obserwować i komentować. A potem przejść do degustacji, które tylko potwierdziły słuszność ocen inspektorów.

 

Szef Roku – Witek Iwański (Aruana)

NAGRODY GAULT & MILLAU kukbuk Wreczenie nagrod przewodnika kulianrnego Gault&Millau w restauracji Belwedere. 06/06/2016 Warszawa Photo by Wojciech Grzedzinski 0048 602358885 wojciech.grzedzinski@gmail.com wojciechgrzedzinski.com

Diabeł morski ze sparagami i z kurkami.

 

Szef Jutra – Martin Gimenez Castro (Salto)

NAGRODY GAULT & MILLAU kukbuk Wreczenie nagrod przewodnika kulianrnego Gault&Millau w restauracji Belwedere. 06/06/2016 Warszawa Photo by Wojciech Grzedzinski 0048 602358885 wojciech.grzedzinski@gmail.com wojciechgrzedzinski.com

Tatar z krewetek argentyńskich z majonezem ostrygowym i galaretką z likieru kokosowego.

 

Młody Talent – Marcin Przybysz (Belvedere)

NAGRODY GAULT & MILLAU kukbuk Wreczenie nagrod przewodnika kulianrnego Gault&Millau w restauracji Belwedere. 06/06/2016 Warszawa Photo by Wojciech Grzedzinski 0048 602358885 wojciech.grzedzinski@gmail.com wojciechgrzedzinski.com

Dorsz w szafranie z groszkiem i zielonymi truskawkami.

 

Kobieta Szef – Urszula Czyżak (Lawendowe Termy)

NAGRODY GAULT & MILLAU kukbuk Wreczenie nagrod przewodnika kulianrnego Gault&Millau w restauracji Belwedere. 06/06/2016 Warszawa Photo by Wojciech Grzedzinski 0048 602358885 wojciech.grzedzinski@gmail.com wojciechgrzedzinski.com

Deser kwiatowy z miodem, arcydzięglem i kwiatami akacji w tempurze.

 

Kuchnia Tradycyjna – Andrzej Polan (Mała Polana Smaków)

NAGRODY GAULT & MILLAU kukbuk Wreczenie nagrod przewodnika kulianrnego Gault&Millau w restauracji Belwedere. 06/06/2016 Warszawa Photo by Wojciech Grzedzinski 0048 602358885 wojciech.grzedzinski@gmail.com wojciechgrzedzinski.com

Jesiotr w śmietanie z salsą ogórkową.

 

Kolejne spotkanie już 13 czerwca w Poznaniu. Serdecznie zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: