Jak smakuje Tajlandia? - KUKBUK

Jak smakuje Tajlandia?

Pewnego upalnego wtorku wybraliśmy się w kulinarną podróż do Azji. Było smacznie i widowiskowo!

Zdjęcia: Kasia Stadejek, materiały promocyjne

JAK SMAKUJE TAJLANDIA kukbuk

Spotkanie w Hotelu Regent rozpoczęliśmy od rozmowy o tajskich tradycjach kulinarnych. Filmy i prezentacje tylko narobiły nam apetytu na to, co miało się za chwilę wydarzyć. Szefowie kuchni restauracji wyróżnionych certyfikatem Thai Select, czyli Basil & Lime, Thai Thai, Samui i Suparom gotowali dla nas swoje popisowe dania. To było zarówno smaczne, jak i pouczające doświadczenie, bo nigdy nie mamy dość podpatrywania sztuczek najlepszych kucharzy. Kilka sprawnych ruchów noża i energicznych ruchów patelnią później salę wypełniły upojne zapachy. Spróbowaliśmy placuszków krewetkowych, zupy tom kha kai, zielonego curry z wołowiną i obłędnego deseru z mleka kokosowego i kuleczek tapioki. Cieszymy się, że te specjały dostępne są na co dzień w wyróżnionych certyfikatem restauracjach. Ich aromaty z pewnością rozchmurzą nadchodzącą jesień!

JAK SMAKUJE TAJLANDIA kukbuk
JAK SMAKUJE TAJLANDIA kukbuk
JAK SMAKUJE TAJLANDIA kukbuk
JAK SMAKUJE TAJLANDIA kukbuk
JAK SMAKUJE TAJLANDIA kukbuk
© KUKBUK 2017