Przegryź piernika - KUKBUK

Przegryź piernika

Czy wiecie, że prawdziwy staropolski piernik musi leżakować aż 3 tygodnie? Na zagniatanie tego ciasta już za późno, więc jeśli macie ochotę na aromatyczne korzenne wypieki, zajrzyjcie do restauracji Przegryź. Dominika Krzemińska, mistrzyni deserów, jak co roku przygotowała prawdziwe pierniki dla wszystkich smakoszy.
restauracja Przegryź

Dzieła Dominiki możecie podziwiać na łamach KUKBUK-owych stron od samego początku. Jest autorką przepisu na sernik z okładki jesiennego numeru, przygotowała także propozycje jadalnych prezentów i dekoracji świątecznych: popcornowy łańcuch, bałwankowe makaroniki czy brownie w słoiczku.

 

Wśród pierników do wyboru macie tradycyjny, z masą kajmakową lub z nadzieniem śliwkowym.
Do produkcji ciasta Dominika używa jajek od kur z wolnego wybiegu, naturalnego miodu, mieszanki korzennych, aromatycznych przypraw domowej produkcji oraz prawdziwego masła. Jej ciasta już od 9 lat goszczą na świątecznych stołach w wielu warszawskich domach.

 

Zamówienia można składać osobiście w restauracji Przegryź (Mokotowska 52) lub pisząc na adres przegryzsobie@gmail.com.

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku