Produkty regionalne i wino - tajemnicza degustacja - KUKBUK

Produkty regionalne i wino – tajemnicza degustacja

Jakie było Wasze ulubione danie w dzieciństwie? Coś co przygotowała mama lub babcia? Pamiętacie jego zapach? Chcielibyście wrócić do smaków z przeszłości, ale nie wiecie gdzie je znaleźć? Wpadnijcie 24 października o godzinie 19 na kolację przygotowaną przez Krakowskiego Makaroniarza.
kukbuk tajemnicza degustacja

O poprzedniej tajemniczej degustacji pisaliśmy tutaj. Tym razem Makaroniarz zaproponuje menu oparte na regionalnych produktach, a do potraw dobierze wina włoskie z oferty Vini e Afini. Co was czeka?

 

1. bundz z zatharem  – SAUVIGNON BLANC LORENZON

2. pieczona rzepa z octem śliwkowym – AULENTE BIANCO SAN PATRIGNANO

3. proziaki ze śledziem w oleju rzepakowym – PROSECCO GORIO EXTRA DRY MALIBRAN

4. risotto na czerwony winie z fasolą z doliny dunajca – VALPOLICELLA CLASSICO MERONI

5. arista z suską sechlońską  – ANAS-CETTA ELVIO COGNO

6. tarta tatin z jabłkami łąckimi – MOSCATO D’ASTI ELVIO COGNO

 

Jeśli macie ochotę spróbować tych specjałów, wyślijcie maila na adres kobietyiwino@gmail.com. Koszt udziału w kolacji to 100 zł. O miejscu degustacji zostaniecie poinformowani smsem 3 godziny przed spotkaniem. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: