Powiśle zagotuje się orientem - KUKBUK

Powiśle zagotuje się orientem

Smaki Indii, Tajlandii, Chin, Korei, Tybetu, Libanu, Syrii, Iranu i Turcji w jednym miejscu!
festiwal orientu kukbuk

Konfucjusz twierdził, że herbata koi duszę, uspokaja umysł, rozprasza senność i odświeża ciało. Być może właśnie tych cudownych właściwości będziecie potrzebować w sobotnie południe, dlatego zapraszamy was na festiwal kulinarny Smaki Azji i Pacyfiku. Impreza odbędzie się 23 maja przy ulicy Solec 24. Przez cały dzień, już od godziny 10 rano, będziecie mogli skosztować licznych przysmaków i potraw azjatyckich. Nie zabraknie herbat, słodyczy i przypraw – każdy, nie tylko żarliwi entuzjaści i znawcy wschodnich smaków, znajdzie tu coś dla siebie. Wśród ponad dwudziestu festiwalowych stoisk znajdziemy przedstawicieli znanych i lubianych miejsc i inicjatyw kulinarnych, jak Namaste India, Fenicja czy Umamipol.

 

Oprócz tego od południa będzie można wziąć udział w warsztatach i prelekcjach organizowanych w sali konferencyjnej (liczba miejsc ograniczona) – zaplanujcie więc ten dzień uważnie, jeśli strawa duchowa jest dla was równie ważna, jak cielesna. Dzięki pokazowi pana Cheng Zhenga, wielkiego znawcy najważniejszej rośliny Państwa Środka, wszyscy będą mogli zobaczyć, jak wygląda autentyczna ceremonia parzenia niebieskiej herbaty. W programie są także pokazy filmów „Chiny – kolebka herbaty” (godzina 13, wstęp wolny) i „Smak curry” (godzina 19, wstęp 10 zł) oraz prelekcja Marcina Wojtasika, koordynatora studiów podyplomowych Kultura Kulinarna, zatytułowana „Autentyczność i wpływy amerykańskiej popkultury w kuchniach Dalekiego Wschodu” (godzina 17).

 

Muzeum Azji i Pacyfiku
ul. Solec 24
Warszawa
23 maja, od 10 rano

Więcej informacji na stronie wydarzenia

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: