Pora na śledzia - KUKBUK

Pora na śledzia

Jeśli śledzia stawiacie na stół tylko w Wigilię, najwyższa pora to zmienić. Ta pyszna ryba zasługuje na więcej sympatii, bo pełna jest zdrowych tłuszczy i witamin, a jej jedzenie obniża poziom złego cholesterolu i poprawia nastrój. Zobaczcie nasze pomysły na śledzie.
Pora na sledzia kukbuk

Śledzie nie wymagają wiele zachodu. Świeże ryby wystarczy usmażyć, a solone filety namoczyć w mleku, żeby zyskały delikatność. Pasują do ziemniaków, ciemnego chleba czy blinów. Zapoznajcie się z naszymi pomysłami na śledzie, a potem biegnijcie do sklepu rybnego. Przed Wigilią zdążycie jeszcze przetestować kilka smacznych propozycji, ale nie zapominajcie o nich także po świętach!

 

 

Śledzie w oleju – dla początkujących

Śledzie korzenne – dla średniozaawansowanych

Śledzie w sosie miodowo-musztardowym

Szwedzkie śledzie na dwa sposoby

Sałatka śledziowa z jabłkiem i czerwoną cebulą

Bliny gryczane ze śledziem i śmietaną

Śledzie marynowane w gorczycy z kolendrą

Grillowane śledzie z pasztetem z ikry

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: