Pomorze zamawia sajgonki - KUKBUK

Pomorze zamawia sajgonki

Jesień sprzyja leniuchowaniu, również w kuchni. Marzy nam się wtedy, by obiad zrobił się sam. Na szczęście jest to możliwe.

Zdjęcie: Pixabay

sajgonki kukbuk

Portale pośredniczące między restauracją a klientem cieszą się coraz większą popularnością. Niekoniecznie dlatego, że przybywa leniuchów. Wręcz na odwrót. Coraz więcej z nas jest tak zapracowanych, że nie znajduje czasu na przygotowanie posiłku.

Najczęściej zamawiane dania to pizza i kebab, choć akurat mieszkańcy Pomorza zdradzają większą inklinację do sajgonek. Na portalu Pyszne.pl można jednak zamówić o wiele więcej, na ofertę bowiem składają się dania z ponad trzech tysięcy restauracji w Polsce! W tym kontekście odpowiedź na pytanie „Co dziś na obiad?” może sprawić mały kłopot. Zamówień dokonamy przez telefon lub poprzez aplikację mobilną, która z pewnością będzie wybawieniem dla nieśmiałych, nieprzepadających za rozmowami telefonicznymi lub tych, którzy krępują się zamówić kolejny raz to samo (znamy takich).

Portal Pyszne.pl jest intuicyjny i wolny od reklam. Nikt do niczego nas nie namawia ani nie przeszkadza nam w planowaniu obiadu. Każda restauracja dostępna na portalu jest opatrzona recenzjami oraz oceną ogólną, która pomaga w szybkim wyborze miejsca, z którego chcemy zamówić obiad czy lunch. Z danych dostępnych na stronie dlahandlu.pl wynika, że przeciętny klient portalu Pyszne.pl wydaje na zamawiany posiłek około 43 złotych i przez pierwsze miesiące korzystania z serwisu wybiera dania z kilku stałych miejsc. Później jednak nabiera ochoty na nowe smaki i zaczyna eksperymentować.

26 i 27 sierpnia Pyszne.pl zorganizowało dla mediów oraz swoich klientów niezwykłe wydarzenie kulinarne „Restauracja bez kuchni” charyzmatycznie poprowadzone przez Tomka Jakubiaka, znanego kucharza, restauratora oraz dziennikarza kulinarnego. Portale takie jak Pyszne.pl przyczyniły się do małej rewolucji w polskiej gastronomii, dzieląc jej usługi na trzy rodzaje – same zajęły się działaniem sprzedażowym, w którym doskonalą się pod kątem wymagań klienta; oprócz nich działają firmy dowozowe, samodzielne, pracujące nad logistyką dostaw; wreszcie są restauracje, które zajmują się tym, co potrafią najlepiej – przygotowywaniem dań. Nic tylko korzystać.

Fot.: Pixabay

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: