Wiadomości - Strona 60 z 168 - KUKBUK

Wiadomości

Czy wiesz, że
5 pomysłów na rzodkiewki

5 pomysłów na rzodkiewki

Chrupią, pieką w język i właśnie szturmują stragany. Podpowiadamy, co wyczarować z rzodkiewek.
Wiadomości
Wyniki kwietniowej edycji konkursu

Wyniki kwietniowej edycji konkursu

Wiemy już, kto wygrał kwietniową edycję wielkiego konkursu "Zostań chefem KUKBUK-a".
Warsztaty
Zostań chefem kukbuka – edycja majowa

Zostań chefem kukbuka – edycja majowa

Zielony i ukwiecony maj oznacza dla nas jedno – apetyt na sałaty i sałatki.
Wiadomości
Wygraj bilety na film „Nasza Młodsza Siostra”

Wygraj bilety na film „Nasza Młodsza Siostra”

Poruszająca, słodko-gorzka historia rodzinna. Przedstawiamy najnowszy film uznanego japońskiego reżysera Hirokazu Kore-edy.
Czy wiesz, że
Powrót do przyszłości

Powrót do przyszłości

Gosia Kuciewicz z grupy projektowej Centrala opowiedziała mi o chorobie wazonowej, powierzchownej modzie na modernizm i wyzwalaniu się z obsesji na punkcie historii Warszawy.
Wiadomości
Rozdajemy karnety na żarcie na kółkach

Rozdajemy karnety na żarcie na kółkach

Jadłowozy po raz kolejny ruszają w Polskę. Tym razem zawitają do Krakowa.
Wiadomości
Zapraszamy na leniwy weekend

Zapraszamy na leniwy weekend

Czwarta edycja Slow Weekendu zbliża się wielkimi krokami. Tym razem gości w Krakowie.
Czy wiesz, że
Sensoryka piwa

Sensoryka piwa

Ocena sensoryczna to sprawdzanie za pomocą węchu i smaku cech, których nie zmierzy żadna dostępna aparatura.
Czy wiesz, że
Na tropie cieszyńskiej kanapki

Na tropie cieszyńskiej kanapki

Toruń słynie z pierników, Kraków z obwarzanków, a Cieszyn z… kanapek!
Wiadomości
Czy Kukbuk ma mleko pod nosem?

Czy Kukbuk ma mleko pod nosem?

Hasło „mleko pod nosem” cofa nas do własnego dziecięctwa.
Warsztaty
Batida bez masła?

Batida bez masła?

Czy da się zrobić smaczny deser bez mleka, masła i jajek? Oczywiście, że tak, a pokusa, by sięgnąć po dokładkę, jest tak samo wielka.
Książki
Konkurs – wygraj książkę „Kuchnia Dantego”

Konkurs – wygraj książkę „Kuchnia Dantego”

Książka autorstwa Alfredo Boscolo i Leonardo Masi to lektura pełna zabawnych anegdot i smacznych przepisów.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: