Wiadomości - Strona 5 z 182 - KUKBUK

Wiadomości

Wywiad
David Gaboriaud o tym, co kocha w polskiej kuchni…

David Gaboriaud o tym, co kocha w polskiej kuchni…

... i z czego Polska powinna być najbardziej dumna.
Wiadomości
Wielkanocne inspiracje w Akademii Smaku Sokołów

Wielkanocne inspiracje w Akademii Smaku Sokołów

Wspólnie z szefem kuchni Sokołów Dominikiem Moskalenko, blogerzy przygotowali przystawki i dania główne, które nadadzą wielkanocnemu menu wyjątkowy charakter.
Wiadomości
Zero waste po polsku

Zero waste po polsku

O tym, jak rozsądnie robić zakupy i nie marnować jedzenia, pisze Sylwia Majcher w swojej książce „Gotuję, nie marnuję”.
Wydarzenia
Lexus Hybrid Cuisine – najważniejsze wydarzenie kulinarne już w kwietniu w Warszawie!

Lexus Hybrid Cuisine – najważniejsze wydarzenie kulinarne już w kwietniu w Warszawie!

Będziecie mieli okazję skosztować dań przygotowanych przez siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata.
Wydarzenia
KUKBUK-owy plan na weekend (17-18 marca)

KUKBUK-owy plan na weekend (17-18 marca)

Nasze sposoby na atak zimy – świetne kino, dobre uczynki i ciepła kuchnia pachnąca domowym chlebem. Podpowiadamy, co robić w weekend!
Czy wiesz, że
Kotlety z larw chrząszcza i chleb ze świerszczy? Już wkrótce nasze stoły mogą wyglądać zupełnie inaczej

Kotlety z larw chrząszcza i chleb ze świerszczy? Już wkrótce nasze stoły mogą wyglądać zupełnie inaczej

Witamy w świecie ekologii, kontrowersji i… zdrowego rozsądku.
Wiadomości
6 przepisów na klasyczne słodkie wypieki

6 przepisów na klasyczne słodkie wypieki

Świętujmy Dzień Piekarzy i Cukierników bez wyrzutów sumienia!
Wywiad
Książki kulinarne, które zmieniły życie – Zuza Zak

Książki kulinarne, które zmieniły życie – Zuza Zak

Zuza Zak to kucharka, autorka kulinarna i blogerka. Urodziła się w Polsce, wychowywała w Wielkiej Brytanii.
Wydarzenia
To już piąta edycja Food Service Summit!

To już piąta edycja Food Service Summit!

W dniach 23-24 kwietnia 2018 roku w Łodzi odbędzie się jedna z najważniejszych konferencji polskiej branży HoReCa.
Wiadomości
Ziarnko do ziarnka – kompendium wiedzy o ryżu

Ziarnko do ziarnka – kompendium wiedzy o ryżu

Nie zawsze jest biały, nie każdy jego rodzaj przygotowuje się tak samo, a w dodatku woda z jego gotowania to kosmetyczny skarb. Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ryżu, ale baliście się zapytać.
Wiadomości
Mikkeller wreszcie w Polsce!

Mikkeller wreszcie w Polsce!

Słynny kopenhaski bar zagościł w Warszawie – i zaprasza ją tym samym do grona najciekawszych kulinarnie miast świata.
Wiadomości
Kulinarny przewodnik po Walencji

Kulinarny przewodnik po Walencji

Wszechobecna zieleń, bliskość morza i portu, tapas na każdym kroku oraz napój bogów – Agua de Valencia – w cenie menu del dia. Walencja to doskonały kompromis między najpopularniejszymi hiszpańskimi kierunkami, Barceloną i Madrytem, do tego kulinarnie ma nie mniej do zaoferowania.
© KUKBUK 2017