Wiadomości - Strona 3 z 168 - KUKBUK

Wiadomości

Czy wiesz, że
Pierwsze kroki w świecie wina. Jak zacząć? Co czytać? Co oglądać? Dokąd jechać?

Pierwsze kroki w świecie wina. Jak zacząć? Co czytać? Co oglądać? Dokąd jechać?

O tym, jak zacząć „znać się na winie”, rozmawiamy z Tomaszem Prange-Barczyńskim, redaktorem naczelnym „Magazynu Wino”.
Wiadomości
„Leksykon smaków” – rozdajemy książki

„Leksykon smaków” – rozdajemy książki

Przed wami baza prawie tysiąca połączeń smakowych, dzięki którym gotuje się łatwiej.
Czy wiesz, że
5 powodów, dla których warto spędzić wakacje w Skandynawii

5 powodów, dla których warto spędzić wakacje w Skandynawii

Duńskie hygge, szwedzkie meble i bułeczki cynamonowe oraz swetry w norweskie wzory znają już wszyscy. Sprawdźcie kolejne powody, dla których powinniście kupić bilet gdzieś na północ.
Czy wiesz, że
Maślany klops

Maślany klops

Skąd wzięły się chore ceny masła i jak sobie z nimi poradzić?
Wydarzenia
Restaurant Week – 5 lokali, które poleca redakcja KUKBUK-a

Restaurant Week – 5 lokali, które poleca redakcja KUKBUK-a

Dziś rozpoczyna się kolejna edycja festiwalu najlepszych restauracji. Sprawdźcie, w których lokalach trzeba zarezerwować stolik.
Czy wiesz, że
Banany z gwiazdką

Banany z gwiazdką

Egzotyczne smaki peryferyjnej Europy wreszcie mają swój certyfikat, dzięki któremu możemy dokonywać mądrych wyborów.
Relacje
Ogień, żurek i cydr, czyli czym nakarmić rzeźnika

Ogień, żurek i cydr, czyli czym nakarmić rzeźnika

Dario Cecchini, najsłynniejszy włoski rzeźnik, odwiedził Polskę. Co zjadł i czy mu smakowało? Przeczytajcie nasza relację.
Wywiad
Rodzicielstwo. Rozwój przez całe życie.

Rodzicielstwo. Rozwój przez całe życie.

- Wierzymy, że kiedy wzmacniamy rodzica, wiarę w jego kompetencje, zaufanie do siebie, to jednocześnie korzysta na tym dziecko, bo wtedy rodzic ma siłę je wspierać – mówi Milena Pacuda, psycholożka i współzałożycielka Bliskiego Miejsca
Czy wiesz, że
Czy książki kucharskie mają datę ważności?

Czy książki kucharskie mają datę ważności?

Co roku w Polsce wydaje się setki książek kulinarnych, na świecie można je liczyć w setkach tysięcy. Jak długi jest cykl życia pojedynczej książki? Czy istnieją pozycje ponadczasowe?
Wiadomości
Co warto kupić pod Halą Mirowską i w Hali Gwardii? Wielka lista zakupów!

Co warto kupić pod Halą Mirowską i w Hali Gwardii? Wielka lista zakupów!

Razem z wami chcemy stworzyć kompleksowy przewodnik zakupowy po placu Mirowskim. Na początek – kilka naszych ulubionych stoisk. Czekamy na wasze opowieści!
Wiadomości
Food Studies po raz czwarty

Food Studies po raz czwarty

Świat oszalał na punkcie jedzenia. Restauracje, kawiarnie, kooperatywy zakupowe, gospodarstwa i rzemieślnicze wytwórnie to tylko początek długiej listy działalności związanych z branżą gastronomiczną i spożywczą. Ludzie nie tylko chcą jeść i gotować, chcą też więcej wiedzieć na temat kultury żywieniowej.
Wiadomości
Zupy kremy, które pomogą przetrwać jesień

Zupy kremy, które pomogą przetrwać jesień

Kremowe warzywne zupy to najlepszy sposób na jesienną kolację. Rozgrzewają, sycą i robi się je w pięć minut. Sprawdźcie nasze przepisy!
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: