Wiadomości - Strona 20 z 168 - KUKBUK

Wiadomości

Relacje
Finał Mistrzostw Kulinarnych im. Hanny Szymanderskiej

Finał Mistrzostw Kulinarnych im. Hanny Szymanderskiej

Pstrąg Ojcowski, Jagnięcina Podhalańska, Miód Popielowski, Śliwowica Łącka, Kozia Chałwa z Łomnicy to tylko przykłady produktów regionalnych, które wykorzystali w swoich daniach finaliści Mistrzostw Kulinarnych im. Hanny Szymanderskiej.
Książki
„Miejski farmer. Z ogrodu na talerz” – wygraj nową książkę Piotra Kucharskiego

„Miejski farmer. Z ogrodu na talerz” – wygraj nową książkę Piotra Kucharskiego

Jak założyć ogródek, zebrać plony i ugotować z nich obiad? Piotr Kucharski przekonuje, że ogrodnikiem może być każdy z nas.
Czy wiesz, że
5 sposobów na hygge po polsku

5 sposobów na hygge po polsku

Świat ogarnął szał hygge. „Hyggują” wszyscy, którzy akurat z hygge się nie śmieją.
Wiadomości
KUKBUK uczy food designu

KUKBUK uczy food designu

Dyrektorka kreatywna i artystyczna KUKBUK-a wykładowcą w Viamoda Culinary School.
Czy wiesz, że
Czerwone mięso – jeść czy nie?

Czerwone mięso – jeść czy nie?

Podwyższa cholesterol, przyczynia się do chorób serca i miażdżycy – przeczytaj, nim po raz kolejny rzucisz karkówkę na grilla.
Czy wiesz, że
Jak zrobić las w słoiku?

Jak zrobić las w słoiku?

Znamy prosty przepis na las rosnący na kuchennym parapecie: wystarczy słoik, ziemia, trochę mchu i paproci.
Książki
Hej, Szprotka!

Hej, Szprotka!

Jeśli zastanawiacie się nad adopcją psa ze schroniska, mamy dla was książkę, która pomoże podjąć dezycję.
Wiadomości
„Pyszne poranki” – rozwiązanie konkursu

„Pyszne poranki” – rozwiązanie konkursu

Znamy zwycięzców najnowszego konkursu książkowego.
Wywiad
Łukasz Budzik: W kuchni trzeba myśleć, a nie wszyscy kucharze lubią zadawać sobie pytania

Łukasz Budzik: W kuchni trzeba myśleć, a nie wszyscy kucharze lubią zadawać sobie pytania

Czy polskiej gastronomii daleko do francuskich, michelinowskich standardów? Odpowiada Łukasz Budzik, szef kuchni Mennicza Fusion po stażu w trzygwiazdkowej restauracji Guy Savoy.
Książki
„Bez cukru” – wygraj książkę Kasi Burzyńskiej

„Bez cukru” – wygraj książkę Kasi Burzyńskiej

Na spróbowanie czekają słodycze bez białego cukru, wypieki bez mąki pszennej, słodkości bez wyrzutów sumienia.
Wiadomości
W te pędy – rozwiązanie konkursu

W te pędy – rozwiązanie konkursu

Kto pójdzie na zielone warsztaty w Concordii?
Wydarzenia
Polski dizajn w Seulu

Polski dizajn w Seulu

Talerze Magdy Pilaczyńskiej, naszej ilustratorki, pojadą na targi Seoul International Handmade Fair!
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: