Wiadomości - Strona 2 z 163 - KUKBUK

Wiadomości

Zestawienia
Warszawa: 5 dań w miseczkach, które warto zjeść na mieście tej jesieni
Warszawa

Warszawa: 5 dań w miseczkach, które warto zjeść na mieście tej jesieni

Moda na buddha bowl trwa – sprawdziliśmy dla was, które dania w miseczkach są w Warszawie najsmaczniejsze.
Czy wiesz, że
Powrót do natury: len w kuchni

Powrót do natury: len w kuchni

Slow food już znamy – i celebrujemy sezonowe posiłki przygotowane z doskonałej jakości składników. Pora wprowadzić do kuchni trend slow fashion.
Wiadomości
Deser na śniadanie? 5 przepisów na jesienną chandrę

Deser na śniadanie? 5 przepisów na jesienną chandrę

Nie znosicie chłodnych poranków? By umilić wam jesienne pobudki, proponujemy na śniadanie… kilka rozkosznych deserów!
Wydarzenia
Forma otwarta nad Wisłą

Forma otwarta nad Wisłą

Zapraszamy do Muzeum nad Wisłą na wystawę poświęconą twórczości Zofii i Oskara Hansenów.
Czy wiesz, że
Jak wybrać dobrą oliwę?

Jak wybrać dobrą oliwę?

Choć półki w sklepach uginają się pod ciężarem butelek pełnych złotego nektaru, wybór wcale nie jest łatwy. Czym się kierować przy zakupie oliwy?
Czy wiesz, że
Boginie jedzenia na ekranie

Boginie jedzenia na ekranie

Wybieracie się na Podlasie SlowFest? Nie możecie więc przeoczyć filmu „Boginie jedzenia” („The Goddesses of Food”)! I koniecznie posłuchajcie, co o pracy w gastronomii mają do powiedzenia najlepsze szefowe kuchni w Polsce. Debatę poprowadzi redaktorka naczelna KUKBUK-a Daria Pawlewska.
Wywiad
Marcin Sołtys: Co to za zupa, która nie klei się na języku?

Marcin Sołtys: Co to za zupa, która nie klei się na języku?

O kucharzach jednego talerza i trzech stopniach zasmażki opowiada Marcin Sołtys, szef kuchni restauracji Filipa 18 w Krakowie.
Wiadomości
Crostini z humusem z dodatkiem anchois

Crostini z humusem z dodatkiem anchois

Gdzie kończy się kuchnia włoska, a zaczynają wariacje? Krakowski Makaroniarz niczego się nie boi i łączy strączki z owocami morza.
Książki
Redakcja poleca: 5 książek do poduszki

Redakcja poleca: 5 książek do poduszki

Gdy na dworze plucha, pora zatopić się w lekturze. Polecamy książki do czytania we wrześniowe wieczory!
Warsztaty
KUKBUK Dzieciaki ogłasza casting!

KUKBUK Dzieciaki ogłasza casting!

Wasze dzieci są odważne, kreatywne i uwielbiają rysować? Zapraszamy je do Małej Redakcji.
Wywiad
10 pytań do… Sandora Katza

10 pytań do… Sandora Katza

Król fermentacji odpowiada na pytania KUKBUK-a!
Wydarzenia
KUKBUK na Warszawskim Festiwalu Kulinarnym

KUKBUK na Warszawskim Festiwalu Kulinarnym

Spragnieni wiedzy o dobrym jedzeniu? Wybierzcie się wydarzenia KUKBUK-a na Warszawskim Festiwalu Kulinarnym „Rośliny, Owady i Miód”.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: