Wiadomości - Strona 10 z 173 - KUKBUK

Wiadomości

Wiadomości
Food Studies po raz czwarty

Food Studies po raz czwarty

Świat oszalał na punkcie jedzenia. Restauracje, kawiarnie, kooperatywy zakupowe, gospodarstwa i rzemieślnicze wytwórnie to tylko początek długiej listy działalności związanych z branżą gastronomiczną i spożywczą. Ludzie nie tylko chcą jeść i gotować, chcą też więcej wiedzieć na temat kultury żywieniowej.
Wiadomości
Zupy kremy, które pomogą przetrwać jesień

Zupy kremy, które pomogą przetrwać jesień

Kremowe warzywne zupy to najlepszy sposób na jesienną kolację. Rozgrzewają, sycą i robi się je w pięć minut. Sprawdźcie nasze przepisy!
Wydarzenia
Kolacja „Przyjaciół Świata” po raz dziesiąty!

Kolacja „Przyjaciół Świata” po raz dziesiąty!

14 października w hotelu Vienna House andel’s Lodz odbędzie się jubileuszowa kolacja charytatywna organizowana przez Stowarzyszenie „Przyjaciele Świata”. Środki zebrane podczas aukcji charytatywnej przekazywane są na pomoc, ratowanie i poprawę jakości życia chorych i niepełnosprawnych.
Książki
„Batch” – wyniki konkursu

„Batch” – wyniki konkursu

Kto dostanie od nas książkę o przetworach?
Wydarzenia
Kolacja w muzeum: Maciej Nowicki i Aleksander Baron

Kolacja w muzeum: Maciej Nowicki i Aleksander Baron

W sobotni wieczór w Muzeum Pałacu w Wilanowie możecie odbyć kulinarną podróż w czasie.
Czy wiesz, że
Instrukcja – jak zrobić idealną owsiankę?

Instrukcja – jak zrobić idealną owsiankę?

Jeśli owsianka kojarzy wam się z szarą, nieatrakcyjną i mdłą paciają, to najwyższa pora poznać sztuczki, które odczarują to pożywne danie.
Czy wiesz, że
5 polskich superfoods, które warto przynieść ze spaceru

5 polskich superfoods, które warto przynieść ze spaceru

Cuda z polskiej łąki jesienią sprawdzą się dużo lepiej niż importowane z końca świata superfoods.
Relacje
Kolacja inspirowana naturą

Kolacja inspirowana naturą

Kolacja „Flora i fauna” w kulinarnej interpretacji szefa kuchni Hotelu SPA Dr Irena Eris w Krynicy-Zdrój.
Wiadomości
Wegetariańskie lunche na jesień

Wegetariańskie lunche na jesień

Aromatyczne wegetariańskie dania, które nasycą i rozgrzeją w chłodniejsze dni.
Wiadomości
Zupa z porów, batatów i czarnuszki

Zupa z porów, batatów i czarnuszki

Agata Wojda snuje opowieść o polskim kawiorze z jesiotra, a tym, którzy go jeszcze nie kupili, proponuje rozgrzewającą zupę z batatów.
Książki
„Dieta szczęścia” – rozdajemy książki

„Dieta szczęścia” – rozdajemy książki

Dieta i szczęście – te pojęcia zdają się wykluczać. Z pomocą wszystkim, którzy zmagają się z nadmiarem kilogramów, przychodzi w nowej książce szef kuchni Tom Kerridge.
Książki
„Make photography easier” – wyniki konkursu

„Make photography easier” – wyniki konkursu

Kto dostanie od nas nową książkę Kasi Tusk?
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: