Obiad na wysokościach - KUKBUK

Obiad na wysokościach

Adrenalina to wyjątkowo smaczny dodatek do posiłku.

Zdjęcia: Kasia Stadejek, Barilla

dinner in the sky kukbuk

Pierwszy weekend września wypełnią atrakcje związane z festiwalem Warszawa jest trendy. Jedną z nich jest podniebny obiad, na który zaproszenia rozdaliśmy wam w konkursie Barilla in the sky. Zwycięzcy będą mogli zjeść m.in. spaghetti al limone, przygotowane przez Krakowskiego Makaroniarza. Bartek wywalczył tym daniem pierwsze miejsce podczas I Makaronowych Mistrzostw Dziennikarzy  organizowanych przez Barillę.

pasta limone kukbuk fot: Marek Korlak

Pomysł na podniebne obiady z cyklu „Dinner in the sky” narodził się w Belgii, a do tej pory platforma unosiła smakoszy w najpiękniejszych miejscach na całym świecie. Redakcja KUKBUK-a miała przyjemność spróbować, jak smakuje posiłek zjedzony na wysokości 50 metrów nad ziemią. Co prawda ciężko było skupić się na jedzeniu, bo rozpraszały nas oszałamiające widoki na powoli obrastające w drapacze chmur centrum Warszawy. Jednak mocno czekoladowy mus autorstwa znanego nam z cukierni Odette Piotra Chylareckiego, doprawiony ekscytacją, okazał się jeszcze lepszy!

dinner in the sky Processed with VSCOcam with f2 preset

Platforma będzie czekać na odważnych przez cały weekend. Pod chmurami można zjeść też lunch, skubnąć deser z kawą czy wypić koktajl. Jeśli lubicie smak adrenaliny, tutaj sprawdźcie czy są jeszcze wolne miejsca. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: