"My new roots" - wygraj książkę - KUKBUK

„My new roots” – wygraj książkę

Znacie chleb zmieniający życie? Wymyśliła go Sarah Britton, autorka bloga "My New Roots". Jej książka właśnie ukazała się po polsku.
my new roots ksiazka konkurs kukbuk

Przygoda Sarah z jedzeniem zaczęła się podobno od idealnie dojrzałego żółtego pomidora, który nadgryziony, eksplodował sokiem tak słodkim i pełnym roślinnej mocy, że nie mogła go zapomnieć. To właśnie on zainspirował ją do odwrócenia swojego jadłospisu, a co za tym idzie życia, do góry nogami. Teraz dzieli się swoją wiedzą z polskimi czytelnikami.

Przepisy zawarte w „My New Roots“ to odpowiedź na wysoko przetworzoną żywność i ciężkie dania przygotowane z gotowych produktów. Są wegetariańskie, w znacznej części bezglutenowe, można je też z łatwością przerobić na wegańskie. Sarah inspiruje się zmianami pór roku—wiosna ma zapach pesto z czosnku niedźwiedziego, a jesień pachnie dżemem z fig i orzechów. Ramy tekstu i przepisów wyznaczają więc wiosna, wczesne i późne lato, jesień i zima, zachęcając czytelników do odżywiania się zgodnie z cyklem natury. Dodatkowo Sarah przeprowadza nas przez spektrum produktów i technik, które pokażą jak wykorzystać dobrodziejstwa natury o każdej porze roku.

To idealna książka zarówno dla tych, którym nieobca jest kuchnia wegetariańska, jak i dla tych, którzy dopiero stawiają w niej swoje pierwsze kroki. W „My New Roots“ znajdziemy przepisy będące roślinną alternatywą dla znanych dań—bezryżowe sushi z czarnego jarmużu, fondue z białej fasoli albo ser z surowych nerkowców. Kilka z nich przetestowaliśmy z Sarah na warsztatach, udało nam się też porozmawiać – wywiad przeczytacie już niedługo!

Mamy dla was trzy książki „My New Roots”. Rozdamy je osobom, które najpiękniej opiszą danie, które zmieniło ich życie. Na wasze maile czekamy do 17 października pod adresem konkurs@kukbuk.com.pl. Powodzenia!

REGULAMIN

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: