Nagrody żółtego przewodnika rozdane - KUKBUK

Nagrody żółtego przewodnika rozdane

Tegoroczna edycja Gault&Millau Tour za nami. Znamy najlepszych szefów kuchni, a niedługo poznamy najlepsze restauracje.
zwycięscy

Ponad sześciuset gości, setki rozmów, kilkadziesiąt godzin networkingu i dziesiątki degustacji – tak wyglądała tegoroczna edycja Gault&Millau Tour w Polsce. Regionalne spotkania są drugim z projektów realizowanych przez polski oddział Żółtego Przewodnika. Polska, na potrzeby lokalnych spotkań, została podzielona na 4 regiony, w których odbywały się spotkania – centralnymi miastami były Warszawa, Poznań, Kraków i Gdańsk. Na każdym ze spotkań obecni byli szefowie kuchni z regionu, reprezentujący restauracje, które znalazły się w obowiązującej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016, oraz ci, którym inspektorzy przewodnika przyglądali się w tym roku. Najlepszym szefom z danego regionu zostały przyznane nagrody w pięciu kategoriach:

 

Region Centrum

  • Szef Roku – Witek Iwański, Aruana, Serock
  • Szef Jutra – Martin Gimenez Castro, Salto, Warszawa
  • Młody Talent – Marcin Przybysz, Belvedere, Warszawa
  • Kobieta Szef – Urszula Czyżak, Lawendowe Termy, Uniejów
  • Kuchnia Tradycyjna – Andrzej Polan, Mała Polana Smaków, Warszawa

Region Wielkopolska – Dolny Śląsk

  • Szef Roku – Artur Skotarczyk, Muga, Poznań
  • Szef Jutra – Ernest Jagodziński, Cucina88, Poznań
  • Młody Talent – Łukasz Budzik, Mennicza Fusion, Wrocław
  • Kobieta Szef – Katarzyna Daniłowicz, Olszewskiego 128, Wrocław
  • Szef Kuchni Tradycyjnej – Maciej Barton, Pałac w Orli, Orla

Region Małopolska – Podkarpacie – Bieszczady – Górny Śląsk

  • Szef Roku – Krzysztof Żurek, Trzy Rybki, Kraków
  • Szef Jutra – Łukasz Cichy, Biała Róża, Kraków
  • Młody Talent – Paweł Kras, Bottiglieria 1881, Kraków
  • Kobieta Szef – Katarzyna Rogowska, Cadenza, Katowice
  • Kuchni Tradycyjnej – Janusz Fic, Dwór Sieraków, Sieraków

Region Polska Północna

  • Szef Roku – Sebastian Krauzowicz, Sfera by Krauzowicz
  • Szef Jutra – Mariusz Siwak, Park Hotel, Szczecin
  • Młody Talent – Krzysztof Bielawski, Szeroka 9, Toruń
  • Kobieta Szef – Iwona Niemczewska, Z Drugiej Strony Lustra, Szczecin
  • Szef Kuchni Tradycyjnej – Grzegorz Labuda, Szafarnia 10, Gdańsk

 

Znając już 20. nagrodzonych pozostaje nam tylko czekać na Galę Premierową trzeciej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Milau Polska 2017. Już 27 listopada dowiemy się kim są najlepsi szefowie w Polsce oraz poznamy kilkaset restauracji wyróżnionych przez przewodnikowych inspektorów. Nie możemy się doczekać!

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku