Kukbuk czyta książki - KUKBUK

Kukbuk czyta książki

KUKBUK kocha czytać. Zwłaszcza o kulinariach. Dlatego w każdym numerze Daria Pawlewska opisuje swoje wrażenia z lektury kulinarnych nowości książkowych. W aktualnym numerze opisuje: "Edible. A Celebration of Local Foods", Tracey Ryder i Carole Topalian, „Flour Water Salt Yeast” Kena Forkisha, "Comfort & Spice" Niamh Shields, "A’Qi. A Kitchen Dialogue" Karen Keygnaert i Arnolda Hanbuckera oraz "Restaurację Babylon" Imogen Edwards-Jones. Oto, co pisze Daria.
makaron szparagi biale kukbuk

Edible Communities Publications to wydawnictwo-sieć, które co trzy miesiące w różnych miastach USA i Kanady publikuje magazyn z odpowiednimi dla danego regionu informacjami promującymi lokalnych wytwórców zdrowej żywności, targi lub ciekawe wydarzenia kulinarne. Edible szybko zmieniło się w prężny ruch społeczny działający na rzecz świadomej konsumpcji. Pełną listę magazynów znajdziecie na stronie internetowej wydawnictwa wraz z linkami do ich wersji cyfrowych.

Książka „Edible. A Celebration of Local Foods” autorstwa twórczyń przedsięwzięcia Tracey Ryder i Carole Topalian jest kompilacją publikowanych wcześniej materiałów. Autorki prezentują inspirujące historie rodzin, które z pasją i oddaniem zajmują się ekologiczną uprawą i produkcją zdrowej żywności. 80 przepisów znajdujących się w książce udowadnia, że można gotować smacznie na podstawie tego, co rośnie blisko nas. Oj, chciałoby się wyruszyć w pełną smaku podróż szlakiem bohaterów Edible.
Cały tekst znadziecie w najnowszym wydaniu KUKBUK-a.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: