KUKBUK na bezowej chmurce - KUKBUK

KUKBUK na bezowej chmurce

Są słodycze, na których widok rozpromienia się każdy. Tak jest w przypadku obłocznej i lekkiej jak chmurka bezy. To ją szczególnie ukochał Mikołaj, a jej przygotowanie opanował do perfekcji.
kukbuk sesja zdjeciowa

Dzieciństwo w Milanówku miało słodki smak – babcia Mikołaja miała stały dostęp do jajek, z których wyczarowywała rozpalające dziecięcą wyobraźnię dania. Szczególnym powodzeniem cieszył się wynikający z babcinej gospodarności patent na jajka: z białek piekła bezy, z żółtek zaś kręciła kogel-mogel, a jeśli zdążyła przed wyjadającymi go z miski dziećmi – powstawał bajeczny ajerkoniak. Mikołaj od małego przyglądał się tym tajemnym zabiegom i mimo że jego kariera zawodowa rozwinęła się w zupełnie innym kierunku niż cukiernictwo (nadzoruje działanie systemów zabezpieczających warszawskie lotnisko Okęcie), słodką tradycję kontynuuje we własnej rodzinie. Bezy i ajerkoniak przygotowuje z niebywałą precyzją, jak na inżyniera przystało, o czym mieliśmy okazję się przekonać, gdy zaprosiliśmy Mikołaja na łamy KUKBUK-a. Podczas sesji daliśmy się zahipnotyzować wszyscy, z psem na czele.

kukbuk sesja zdjeciowa
kukbuk sesja zdjeciowa
kukbuk sesja zdjeciowa
kukbuk sesja zdjeciowa
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: