W kuchni pięciu przemian: konkurs - KUKBUK

W kuchni pięciu przemian: konkurs

Filozofia kulinarna nie musi być przeszkodą, gdy najdzie was ochota na kromkę świeżego chleba.
kuchnia pieciu przemian kukbuk

Co prawda może skomplikować nieco proces pieczenia, bo metoda Pięciu Przemian wymaga trochę wiedzy i uwagi. Składniki dodaje się w określonej kolejności, a każdy z nich przypisany jest porze roku i ma konkretne właściwości. Z wieloma wyzwaniami podczas pieczenia i gotowania mierzą się też na co dzień ci, którzy z różnych przyczyn zrezygnowali z glutenu. Książka „W piekarni Pięciu Przemian” autorstwa Anny Czelej powstała dla tych, którzy swoje posiłki przygotowują zgodnie z tytułową filozofią, a dodatkowo postanowili zrezygnować ze sklepowego pieczywa, które pełne jest polepszaczy i produkowane w sposób przemysłowy. Bezglutenowcy również docenią mnogość opcji – są tu przepisy nie tylko na chleb i bułki, lecz także na tarty i chrupiące przekąski: krakersy, chrupki i podpłomyki z różnego rodzaju mąki i roślin strączkowych.

Mamy dla was pięć egzemplarzy książki Anny Czelej „W piekarni Pięciu Przemian”. Dostaną je osoby, które w komentarzu pod tym postem podadzą przepis na swoją ulubioną potrawę według kuchni Pięciu Przemian. Macie czas do 3 lipca do godziny 12, a wyniki ogłosimy godzinę później. Powodzenia!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: