Szkoła na widelcu - KUKBUK

Szkoła na widelcu

grzegorz lapanowski kukbuk

Mądre zakupy, zdrowe odżywianie i wspólne, rodzinne gotowanie – jeśli ważne są dla was te aspekty życia, na pewno spodoba wam się książka Grzegorza Łapanowskiego i Mai Sobczak „Szkoła na widelcu”.

To poradnik dotyczący zdrowego odżywiania i wpływu jedzenia na zdrowie. Autorzy piszą także o tym, jak istotna jest aktywność fizyczna oraz dlaczego warto wspólnie przygotowywać i spożywać posiłki. Druga część książki to ponad 70 przepisów, które przydadzą się nie tylko w planowaniu codziennych obiadów, lecz także na wspólne weekendowe ucztowanie. KUKBUK ceni takie podejście do życia i gotowania, dlatego objął patronat nad książką.

Publikacja została wydana przez wydawnictwo Publicat  i jest związana z akcją „Szkoła na widelcu”, która od 2012 roku dba o poprawę jakości odżywiania dzieci w szkołach i podnosi świadomość w tym zakresie wśród rodziców, nauczycieli i wszystkich tych, którzy są odpowiedzialni za żywienie najmłodszych. Autorzy książki na co dzień też zajmują się kulinarną edukacją. Grzegorz Łapanowski, kucharz i dziennikarz kulinarny, organizuje pokazy i warsztaty kulinarne, a także prowadzi program „Top Chef”.

Maia Sobczak, współautorka książki i autorka bloga Qmamkasze.pl, to KUKBUK-owa mistrzyni gotowania z dziećmi. Małych i dużych smakoszy uczyła gotowania wielokrotnie, na przykład na naszych warsztatach podczas BioBazaru. Jeśli nie było wam po drodze do Warszawy na gotowanie z Maią, teraz możecie mieć jej przepisy i rady zebrane w książce.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: