Sprytna kuchnia Jana Kuronia - KUKBUK

Sprytna kuchnia Jana Kuronia

Czy zdrowe odżywianie musi obciążać domowy budżet? Jan Kuroń w swojej nowej książce udowadnia, że niekoniecznie.

Zdjęcie: materiały promocyjne

jan kuron ksiazka kukbuk

Jesteśmy coraz bardziej świadomi jak jeść, by dbać o swoje zdrowie, ale nie zawsze radzimy sobie z ekonomią. Statystyki dotyczące marnowania jedzenia są alarmujące – możecie się im przyjrzeć w infografice w nowym numerze KUKBUK-a. Jan Kuroń w “Sprytnej kuchni czyli kulinarnej ekonomii” pokazuje jak rozsądnie podchodzić do tematu kupowania i przechowywania produktów. Ta lektura pomoże zapanować nad domowym budżetem i zoptymalizować codzienne zakupy.

 

Jan Kuroń, autor książki “Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia”, od najmłodszych lat pasjonował się gotowaniem. Pierwsze lekcje odbierał od ojca – Macieja Kuronia. Jest absolwentem prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu i od lat aktywnie wspiera działania Federacji Banków Żywności, które zainspirowały go do stworzenia książki. Pozycja prowadzi nas przez wszystkie etapy przygotowywania posiłku – od planowania zakupów do gotowania. Kuroń radzi, w jaki sposób robić rozsądne zakupy, tak by nie ulegać sklepowym promocjom, a wybierać produkty bardziej świadomie. Uczy, w jaki sposób prawidłowo przechowywać jedzenie oraz podpowiada co powinno znajdować się w kuchennej spiżarni. Dużą uwagę zwraca na niemarnowanie jedzenia, przyznając, że jest to jedna z najważniejszych zasad jakimi kieruje się w kuchni.

 

W książce znajdziemy wiele przepisów na proste, smaczne dania. Autor udowadnia, że można przyrządzić wykwintne dania niskim kosztem. Żona Jana Kuronia – Aneta – przygotowała rozdział deserowy.

 

Poza publikacją książkową, dostępne są również dodatkowe treści multimedialne: zdjęcia i filmy. Ich odtworzenie jest możliwe dzięki bezpłatnej aplikacji TAP2C dostępnej w systemach Android i iOS.

 

Zdjęcie: materiały promocyjne

© KUKBUK 2017