"Słodkie sekrety" - konkurs - KUKBUK

„Słodkie sekrety” – konkurs

Sernik, tiramisu i mazurek zyskują nowe, bezglutenowo-roślinne życie.

Tekst: redakcja
Zdjęcia: materiały prasowe

slodkie sekrety konkurs kukbuk

Gdy Weronika Madejska dowiedziała się o swojej nietolerancji glutenu, uznała, że musi znaleźć inny sposób, żeby wciąż móc pozwolić sobie na swoje ulubione desery. Tak narodził się blog Natchniona.pl, którego sukces zaowocował książką „Słodkie sekrety”. Autorka przekonuje w niej, że rezygnacja z pszenicy, nabiału i jajek nie oznacza rezygnacji z ulubionych słodkości. Książka tej dwudziestoletniej blogerki obfituje w przepisy na roślinne, bezglutenowe desery na każdą porę roku, więc ci, którzy ze względów zdrowotnych, jak i ideologicznych musieli zrezygnować z glutenu czy produktów zwierzęcych nadal będą mogli rozkoszować się puszystą bezą, ciepłą szarlotką czy jagodziankami.

Znajdziemy tu przepis na wegańską bezę z aquafaby, sernik bazyliowy i londyńskie bułeczki hot cross buns. Ponadto, autorka podpowiada jak znaleźć substytuty masła, jajek, mąki pszennej czy śmietany i pokazuje, że wystarczy odrobina kreatywności, aby cieszyć się wegańskimi wersjami ulubionych deserów. Przepisy są przeplatane historiami czytelników bloga zainspirowanych kuchnią Weroniki, a ze stonowanych fotografii kuszą bezglutenowe ciasta, babeczki i musy. Ta książka to idealny przewodnik dla wszystkich, którzy porzucając gluten, nie chcą rezygnować z kolejnej porcji ciepłej drożdżówki.

„Słodkie sekrety” pomogą postawić wam pierwsze kroki w przygotowywaniu nowych wersji ulubionych ciast. Mamy dla was konkurs, w którym do wygrania jest pięć egzemplarzy tej książki. Żeby wygrać jeden z nich, na adres konkurs@kukbuk.com.pl prześlijcie slogan, jakim zareklamowalibyście wasze ulubione ciasto. Najciekawsze wypowiedzi nagrodzimy książkami Weroniki Madejskiej. Na zgłoszenia czekamy do 6 marca, a wyniki ogłosimy następnego dnia. Powodzenia!

REGULAMIN KONKURSU

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: