Persiana - rozdajemy książki - KUKBUK

Persiana – rozdajemy książki

Sabrina Ghayour, autorska bestsellerowego „Sirocco” zabiera nas w świat kulinarnych baśni prosto z Persji.
persiana_IMG_4381

Jeśli nie wiecie nic o perskiej kuchni, ale „ciasto z marchewki, pistacji, migdałów z różaną śmietanką” brzmi dla was kusząco, zajrzyjcie do Persiany. Autorka książki dzieli się swoimi ulubionymi przepisami – inspirowanymi Bliskim Wschodem, ale dostosowanymi do europejskich realiów.

Sabrina Ghayour, urodzona w Iranie londyńska szefowa kuchni, jest jedną z najbardziej znanych popularyzatorek kuchni bliskowschodniej. „Persiana” to zbiór dań, które autorska sama chętnie gotuje dla siebie, rodziny i znajomych. Znajdziecie tutaj przepisy z czterech, albo z dwudziestu składników. Takie na co dzień, do zrobienia w piętnaście minut, lub takie na specjalne okazje, na suto zastawić odświętny stół.

persiana_IMG_4385
persiana_IMG_4390

Nabraliście ochoty na perską ucztę? Możecie wygrać 3 egzemparze „Persiany”.

Aby zdobyć jeden z nich, prześlijcie na adres konkurs@kukbuk.com.pl odpowiedź na pytanie: Jakie menu ułożylibyście na odświętną perską kolację? Nie zapomnijcie o użyciu typowych bliskowschodnich składników: granatu, pistacji, bulguru, fig i kurkumy. Na maile czekamy do 28 listopada– wybierzemy najciekawsze, a ich autorów nagrodzimy książkami. Powodzenia!

Regulamin konkursu znajdziecie tutaj.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: