Fotografia kulinarna – z czym to się je? - KUKBUK

Fotografia kulinarna – z czym to się je?

Trwają smakowite warsztaty fotografii kulinarnej organizowane przez Akademię Fotografii.

Tekst i zdjęcia: materiały promocyjne

weronikamandes_6_kukbuk

Warsztaty są idealną okazją do nauki dla osób, które nie tylko kochają dobre jedzenie, ale również chcą dowiedzieć się jak najlepiej uwiecznić je na zdjęciu. Spotkaniom patronuje KUKBUK, a słodkości zapewnia cukiernia Batida.

Warsztaty trwają w sumie cztery dni i skupiają się na zajęciach praktycznych. Osoby, które nie dysponują własnym sprzętem, mają możliwość bezpłatnego wypożyczenia aparatu cyfrowego Olympus OM-D E-M10.

W ramach kursu uczestnicy mogą dowiedzieć się jak przygotować sesję fotograficzną, jakie są najnowsze trendy, jak stworzyć odpowiednią kompozycję na zdjęciu, a także jak zadbać o odpowiednie oświetlenie. Prowadzący uchyla także rąbka tajemnicy i tłumaczy jak sprawić żeby potrawa wyglądała apetycznie, nawet jeżeli z pozoru taka nie jest i jaki wpływ na jej wygląd ma odpowiednia zastawa oraz wnętrze. Uczestnicy mają również okazję poznać sekrety postprodukcji.

Efekty? Obejrzyjcie galerię zdjęć z ostatniego spotkania:

norbert_piotrowski_3_kukbuk
norbert_piotrowski_4_kukbuk
norbert_piotrowski_2_kukbuk
norbert_piotrowski_kukbuk
weronikamandes_7_kukbuk
weronikamandes_5_kukbuk

Kolejne edycje warsztatów już wkrótce – 1-2 lipca oraz 8-9 lipca!

Więcej informacji na temat programu oraz zapisów znajdziecie na stronie Akademii Fotografii.

 

© KUKBUK 2017