Food Studies po raz czwarty - KUKBUK

Food Studies po raz czwarty

Świat oszalał na punkcie jedzenia. Restauracje, kawiarnie, kooperatywy zakupowe, gospodarstwa i rzemieślnicze wytwórnie to tylko początek długiej listy działalności związanych z branżą gastronomiczną i spożywczą. Ludzie nie tylko chcą jeść i gotować, chcą też więcej wiedzieć na temat kultury żywieniowej.
food_studies_kukbuk

Właśnie dlatego na SWPS powstały studia, które wszystkim głodnym wiedzy przybliżają zagadnienia z zakresu food studies. Antropologia jedzenia, historia kuchni, neurogastronomia, food film, psychologia jedzenia, street food, turystyka i dyplomacja kulinarna to tylko niektóre z poruszanych w trakcie zajęć zagadnień. Wśród wykładowców są między innymi: Aleksander Baron, Aleksandra Drzał-Sierocka, Grzegorz Łapanowski, Gieno Mientkiewicz, Maciej Nowak, Magdalena Tomaszewska-Bolałek, Ewa Wagner, Marcin Wojtasik czy Anna Wrońska.

Studia trwają dwa semestry, na które składają się wykłady prowadzone przez nauczycieli akademickich, seminaria z aktywnymi zawodowo specjalistami (m.in: restauratorami, krytykami kulinarnymi, producentami telewizyjnymi, wydawcami, działaczami) oraz warsztaty praktyczne.

Rekrutacja trwa tylko do końca października, a pierwsze zajęcia zaczną się w listopadzie.

Szczegółowe informacje o studiach znajdziecie na stronie kierunku. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: