Food revolution day - KUKBUK

Food revolution day

Żywieniową rewolucję rozpoczął Jamie Oliver. Dziś trwa już na całym świecie.

Akcja Food Revolution Day ma na celu pokazanie ludziom zalet płynących z samodzielnego gotowania i zdrowego odżywiania, a także zwrócenie uwagi na problemy żywieniowe, jakie zdarzają się we współczesnym świecie. Więcej szczegółów na temat założeń akcji można znaleźć tutaj.

 

Już 20 maja w Auli Spadochronowej w gmachu głównym SGH odbędzie się polski Food Revolution Day. Co czeka odwiedzających? Konferencja o sukcesie w kulinarnym świecie, warsztaty kulinarne dla młodzieży prowadzone przez Janka Paszkowskiego, Grzegorza Łapanowskiego i Davida Gaboriaud oraz wykłady. W piątek o 11:30 posłuchać będzie o wpływie cukru na zdrowie człowieka, a w sobotę pogotować z Dominiką Wójciak, autorką książek “Warzywo” i “Ziarno”. Wydarzenie organizowane jest przez projekt studencki Cooknomics. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017