Food o'clock - KUKBUK

Food o’clock

W weekend 3 i 4 czerwca 2017 w Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu odbędzie się kolejny Zlot Food Trucków w ramach Europy na Widelcu.

Tekst i zdjęcia: materiały promocyjne

europa na widelcu kukbuk

Swoją obecność zapowiedziały ekipy wielu znanych gastrowozów. Będziemy mieli okazję skosztować kuchni z różnych stron Europy i świata. Jak zwykle w Browarze Mieszczańskim kulinaria będą serwowane w oparach sztuki i dobrego piwa. Imprezę uświetni wystawa dyplomowa łódzkiej ASP na kierunku Food Design pod kuratelą Piotra Bikonta. Będzie działać Strefa Piwa, w której spróbujemy najlepszego polskiego i czeskiego rzemiosła. Specjalnie na tę okazję piwo festiwalowe przygotowuje browar Warsztat Piwowarski – najmniejszy wrocławski browar, położony w sąsiedztwie Browaru Mieszczańskiego. Piwo festiwalowe będzie nosiło nazwę „Mieszczuch” i będzie to klasyczny pils – piwo jasne dolnej fermentacji o przyjemnym, chmielowo-słodowym aromacie. Atrakcją festiwalu będzie również strefa wina chorwackiego, spróbujemy najlepszych win z tego rejonu Europy. Nie zabraknie u nas wybitnych gości festiwalowych, w tym ambasadorów Europy na Widelcu, Roberta Makłowicza i Piotra Bikonta, którzy będą degustować dania serwowane przez food trucki. Podczas zlotu zostanie przeprowadzony konkurs na najlepsze danie z food trucka, w komisji zasiądą Robert Makłowicz, Piotr Bikont oraz zaproszeni blogerzy i dziennikarze kulinarni.

Browar Mieszczański po raz kolejny stanie się epicentrum dobrego jedzenia i picia na wrocławskiej mapie kulinarnej. Zapraszamy!

 

3-4 czerwca

sobota 13.00-21.00

niedziela 11.00-18.00

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: