Demokratyczna kuchnia w Concordii - KUKBUK

Demokratyczna kuchnia w Concordii

Właśnie ruszyła 3 edycja konkursu na kulinarnego rezydenta Concordia Taste. Do 5 marca można zgłaszać propozycje swojego autorskiego menu.
concordia kucharz kukbuk

Concordia Taste to duża, demokratyczna i elastyczna przestrzeń – przychodząc na obiad, często można natknąć się na wystawę polskiego wzornictwa, fotografii, czy seans filmowy. Menu zmienia się tu wraz z porą roku, a do kucharzy dołączają kolejni pasjonaci kulinariów – rezydenci. 15 lutego ruszyła już 3 edycja konkursu na kucharza-rezydenta, którą mogą wygrać nie tylko profesjonaliści, ale także utalentowani amatorzy z dobrym smakiem.  Poprzednie dwie zakończyły się rezydenturą Małgosi Pindych – studentki architektury i Kuby Gutka – kulturoznawcy z kulinarnym zacięciem, który gotował też dla KUKBUK-a.  Jaki będzie trzeci rezydent?

 

Concordia Taste głęboko wierzy w to, że czasami to nie ukończenie prestiżowej szkoły, tylko świetnie wykształcony smak, ciekawa osobowość i wrodzone zdolności stwarzają dobrego szefa kuchni. By wziąć udział w trzeciej edycji konkursu należy wysłać zgłoszenie zawierające propozycję kompletnego menu: przystawki, zupy, dania głównego i deseru. Autorzy najlepszych kulinarnych propozycji zostaną zaproszeni do wspólnego gotowania. Na podstawie smaku, zapachu i wyglądu przygotowanych potraw laureata wyłoni jury Concordii w składzie: Ewa Voelkel-Krokowicz – właścicielka, Tomasz Olewski – szef kuchni oraz Bartosz Borowski – manager restauracji. Kolejnym etapem będzie dopracowanie dodatkowej karty rezydenckiej dołączonej do menu. W ten sposób kuchnia Concordia Taste staje się prawdziwie demokratyczna – tworzyć ją może każdy. Więcej szczegółów i regulamin konkursu znajdziecie na stronie www.concordiataste.pl.

concordia kucharz kukbuk
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: