Weź się za wołowinę - KUKBUK

Weź się za wołowinę

25 czerwca ruszył ogólnopolski projekt „Weź się za wołowinę”, który promuje rodzime mięso i sposoby jego wykorzystania. W ramach akcji powstała infografika przedstawiająca garść przydatnych faktów na temat wartości odżywczych i walorów wołowiny.
wolowina informacje kukbuk

W świadomości polskich konsumentów wciąż pokutuje krzywdzący stereotyp dotyczący szkodliwości czerwonego mięsa, tymczasem parę porcji wołowiny tygodniowo nie tylko nie zaszkodzi, lecz także może mieć korzystny wpływ na nasze zdrowie. Dobrej jakości wołowina, najlepiej wysokiej jakości i ze sprawdzonego źródła, to wartościowe źródło żelaza i koenzymu Q10, chroniącego komórki przed wolnymi rodnikami. Uwzględnijmy wołowinę w naszej diecie, bo jak wskazują badania, przeważa w niej głównie wieprzowina i drób.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: