SGH wykształci restauratorów - KUKBUK

SGH wykształci restauratorów

Marzysz o własnej restauracji? Szkoła Główna Handlowa w Warszawie uruchomiła podyplomowe studia z zarządzania i marketingu w sektorze HoReCa.
sgh kukbuk

Marzysz o własnej restauracji? Szkoła Główna Handlowa w Warszawie uruchomiła podyplomowe studia z zarządzania i marketingu w sektorze HoReCa. To kierunek dla wszystkich, którzy marzą o własnym biznesie gastronomicznym, ale potrzebują wiedzy, jak się do niego zabrać. 

Nowy kierunek ruszy w październiku 2014 roku. Program obejmuje dwa semestry. Słuchacze dowiedzą się, jak założyć własną działalność w branży gastronomicznej, jak ją efektywnie poprowadzić, i w jaki sposób ustrzec się błędów typowych dla niedoświadczonych restauratorów. Sprawdzeniem wiedzy w praktyce będzie praca zespołowa nad strategią marketingową dla wybranej marki z branży gastronomicznej – przygotowane projekty będą podstawą otrzymania dyplomu, wkuwanie na blachę nie przyda się tym razem. 

Kierunek powstał w reakcji na dużą rotację nowych lokali gastronomicznych. Absolwenci mają nauczyć się, jak przetrwać i odnieść sukces w niełatwej branży. Nad kursantami czuwać będą wykładowcy SGH oraz wieloletni praktycy sektora HoReCa, pod przewodnictwem prof. dr hab. Teresy Taranko – kierownika studiów.

Więcej informacji tutaj.

© KUKBUK 2017