Mały szef kuchni lubi zdrowo podjeść - KUKBUK

Mały szef kuchni lubi zdrowo podjeść

To nieprawda, że dzieci mogłyby się odżywiać tylko słodyczami. Przekonaliśmy się o tym w ostatni weekend listopada. Dziesięcioro finalistów konkursu zorganizowanego przez magazyn KUKBUK, sieć hoteli Westin oraz szkołę gotowania dla dzieci Little Chef pokazało, że niestraszne im awokado, komosa, rukola czy brokuły.
maly szef kuchni kukbuk

Mali szefowie kuchni doskonalili swoje umiejętności pod czujnym okiem dorosłych, najpierw w hotelowej kuchni, potem w przyjaznych wnętrzach szkoły gotowania. Sprawnie posiekali szczypiorek, rwali kolorowe liście sałaty, miksowali sosy i malowali nimi fantazyjne esy-floresy na talerzach. Od czasu do czasu zdrowo podjadali, o czym przekonaliśmy się, widząc ich umorusane buzie. Udało się nawet skarmelizować miód na patelni i przygotować łososia na parze. Dorośli obserwatorzy tych kulinarnych poczynań byli mile zaskoczeni świetną organizacją pracy, porządkiem na stole i pełną koncentracją najmłodszych. O dobre samopoczucie adeptów sztuki kulinarnej zadbał hotel Westin. Dzieci nie tylko zdobywały wiedzę od profesjonalistów, lecz także specjalną limuzyną poruszały się po Warszawie. Finałowe danie wybrano jednomyślnie. Wygrał łosoś na liściach szpinaku z komosą i borówkami w wykonaniu Madzi Mijal. Na polskiej scenie kulinarnej wraz z przyszłym pokoleniem zapanuje zdrowa rewolucja.

maly szef kuchni kukbuk
maly szef kuchni kukbuk
maly szef kuchni kukbuk
maly szef kuchni kukbuk
maly szef kuchni kukbuk
maly szef kuchni kukbuk
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: