Jak listopad to gęsina - KUKBUK

Jak listopad to gęsina

Sezon na gęś w Zorzy to szansa na spróbowanie dań z gęsiną w roli głównej i polskich win.
gesina kukbuk

Kiedyś nie wyobrażano sobie listopada bez tego mięsa i począwszy od dnia świętego Marcina, gęsina była stałym gościem na polskich stołach. Restauracja Zorza pragnie przywrócić tę tradycję. Podczas festiwalu Sezon na Gęś będziemy mieli szansę rozsmakować się w gęsinie i polskich winach. Szefowie kuchni warszawskiej Zorzy przygotowali na tę okazję specjalne menu, w którym znalazły się: burger z rwaną nogą gęsi, potrawka z gęsiny w sosie chrzanowym i pâté z gęsi z piklowaną dynią. Smak gęsiny świetnie uzupełni białe lub czerwone świętomarcińskie wino rodzimej produkcji. Akcja potrwa aż do 4 grudnia, więc zdążycie spróbować wszystkiego. Więcej informacji znajdziecie na Facebooku wydarzenia. Zapraszamy!

gesina kukbuk
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: