Gault&Millau Tour 2017 – na początek: Warszawa - KUKBUK

Gault&Millau Tour 2017 – na początek: Warszawa

Ponad 150 szefów kuchni z Centrum Polski i Lubelszczyzny spotka się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie.
Gault&Millau Tour 2017 – na początek: Warszawa
logo gault millau tour kukbuk

Będą wymieniać się doświadczeniem, podpatrywać najnowsze trendy kulinarne i szukać inspiracji obserwując kolegów i koleżanki po fachu. Podczas wydarzenia zostaną też wręczone regionalne nagrody dla najlepszych szefów pięciu kategoriach, m.in. Szefa Roku.

Tegoroczne spotkanie odbędzie się w jednym z najciekawszych miejsc na kulinarnej mapie stolicy – restauracji Signature – wyjątkowej, ze świetną autorską kuchnią Wojciecha Kiliana i oryginalnej ze względu na wystrój i lokalizację. Restauracja mieści się w odrestaurowanych wnętrzach XIX wiecznej kamienicy przy ulicy Poznańskiej. Jońskie kolumny oraz sierp i młot u ich zwieńczenia przypominają, że te mury widziały i słyszały niejedno… Smaczku dodaje fakt, że przed laty mieściła się tu ambasada sowiecka, przemianowana później na ambasadę Związku Radzieckiego.

Dla szefów  kuchni odwiedzenie stoisk partnerów jest zawsze okazją do zapoznania się z najnowszymi produktami i do nawiązania współpracy biznesowej.

Ideą Gault&Millau Tour jest stałe i kompleksowe podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce, a celem spotkań w czterech regionach jest integrowanie środowiska gastronomicznego oraz tworzenie płaszczyzny do wymiany wiedzy i doświadczeń.  Ważnym elementem Tour jest także podkreślanie unikalnego charakteru kultury i tradycji danego regionu, poprzez jego kuchnię i regionalne produkty, które w swoich daniach wykorzystują nagrodzeni szefowie.

 

Więcej informacji o nadchodzących Tourach na profilu Gault&Millau Polska na Facebooku.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: