Gault & Millau wchodzi do Polski - KUKBUK

Gault & Millau wchodzi do Polski

Prace nad pierwszą polską edycją renomowanego przewodnika „Gault & Millau” dobiegają końca – inspektorzy związani z tą uznaną publikacją odwiedzili miejsca w całym kraju, od najbardziej ekskluzywnych po te znane jedynie wąskiemu gronu zainteresowanych, po czym poddali je surowej ocenie.
gault millau kukbuk

W przewodniku jest miejsce tylko dla tych restauracji, które spełniają wymóg jakości i wnoszą coś ciekawego do świata gastronomii. Dodatkowo przewodnik uwzględnia noclegi – wyróżniające się zarówno standardem, jak i jakością. Wybierając instytucje, redakcja kładzie nacisk na aspekty dotyczące ruchu slow food. Książka trafi do sprzedaży 1 grudnia. W wieczór poprzedzający premierę przewodnika odbędzie się gala, podczas której uchylony zostanie rąbek tajemnicy – dowiemy się, które restauracje wyróżniono. W wydarzeniu wezmą udział najlepsi szefowie kuchni z całej Polski. My już zaznaczamy ten dzień w kalendarzu!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: