Concordia zaprasza na nowe menu - KUKBUK

Concordia zaprasza na nowe menu

Jesień w poznańskiej Concordii zapowiada się wyjątkowo smacznie.

Zdjęcia: materiały promocyjne

Concordia poznan kukbuk

Poznańska Concordia Taste na początku roku rozpoczęła program rezydentury – pisaliśmy o tym tutaj. Restauracja szuka młodych, zdolnych kucharzy, a potem zaprasza ich do wspólnego gotowania. Szanse mają zarówno profesjonaliści, jak i amatorzy. Niedawno w szeregi Concordii wstąpił nowy rezydent – Jakub Gutek. Kucharz ma 22 lata i jak sam mówi, gotuje odkąd pamięta. Studiował kulturoznawstwo w Instytucie Kultury Polskiej, gdzie głównie zajmował się polską kulturą kulinarną. Eksperymentował także w różnych kuchniach, pomagając w organizowaniu wydarzeń kulinarno-filmowych. 

Concordia poznan kukbuk

Obecnie Jakub razem z nowym szefem kuchni Concordia Taste, Tomasem Olszewskim, wspólnie dopracowują propozycje z karty konkursowej rezydenta. Menu Jakuba dołączone zostanie do nowej, jesiennej odsłony głównej karty restauracji, znajdą się tam między innymi szafranowy rosół rybny z płatkami z dzikiego łososia i okonia morskiego z koprem włoskim, pierś perliczki z purée z dyni, smażonymi prawdziwkami, jarmużem i kasztanami, a także lody lawendowe. Jakub Gutek jest już drugim rezydentem w Concordii, jego poprzedniczka, Małgorzata Pindych, została w restauracji na stałe. Zapraszamy do odwiedzenia Concordii i spróbowania autorskiego menu Jakuba! 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: