5 sposobów na jagody - KUKBUK

5 sposobów na jagody

Jeśli uwielbiacie jagody, ale nie macie na nie innego pomysłu niż jagodzianki – przychodzimy z pomocą!

W jagodach drzemią magia starych polskich borów, przygody baśniowych skrzatów i dziecięce wspomnienia. Wgryzając się w ciepłe drożdżowe ciasto wypełnione leśnymi owocami, można zapomnieć o całym świecie. Cudownie smakują wybierane prosto z koszyczka lub zatopione w bitej śmietanie. Kiedy już nasycimy się pierwszymi lipcowymi plonami, warto sięgnąć po bardziej wyrafinowane przepisy. Pokochacie jagody jeszcze bardziej.

Sernik jagodowy z kruszonką

Sernik, jagody i kruszonka – w tym połączeniu nie ma miejsca na błąd. Przynieście ten wypiek na rodzinną imprezę albo spotkanie z przyjaciółmi, a na zawsze zostaniecie gwiazdami „tego” sernika.

Chłodnik jagodowy

Gdy słońce grzeje tak mocno, że włączenie piekarnika wydaje się torturą, jagody można podać w orzeźwiającej formie chłodnika. Jeśli spodziewacie się, że oznacza to rezygnację z ogórka – nic bardziej mylnego!

Crostini z halloumi i jagodami

W lipcu każdy dzień warto rozpocząć fioletowym uśmiechem. W parze ze słonym, skrzypiącym serem halloumi jagody tworzą idealną śniadaniową kanapkę.

Pierogi z jagodami w kokosowej panierce

Najbardziej dekadencka wersja pierogów z jagodami. Pogryzając obtoczone w kokosowej panierce słodkości, można się poczuć jak rozpieszczana francuska księżniczka.

Sajgodzianki

Odrobina egzotyki w jagodowym zestawieniu. Pomysł na lekki, zdrowy i zaskakujący deser podczas ogrodowego przyjęcia.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: