Cosmopolitan zaprasza na twardą - KUKBUK

Cosmopolitan zaprasza na twardą

Na zdrowe śniadanie, egzotyczny obiad, wyjątkowe zakupy i coś słodkiego na deser.

Zdjęcia: materiały promocyjne

COSMOPOLITAN twarda kukbuk

Koniec z szukaniem po całym mieście najlepszych sklepów na obiadowe zakupy, a potem jeszcze wina, które dopełni posiłek. W budynku Cosmopolitan Twarda 4 znajdziecie wszystko, czego potrzebujecie, i to w centrum Warszawy! Przedstawiamy koncepty kulinarne, które tam znajdziecie.

 

City Sam

To miejsce dla tych, którzy chcą jeść smacznie i zdrowo w sercu miasta – w ofercie znajdą się zarówno lekkie śniadania, jak i sycące dania obiadowe czy lunche. City Sam bazuje na naturalności. Nie ma tu produktów przetworzonych, są sezonowe owoce i warzywa od lokalnych rolników i najlepszej klasy pieczywo. Ręcznie formowane chleby na naturalnych zakwasach,  pyszne wypieki bezglutenowe i wyroby cukiernicze powstają według najlepszych standardów na bazie mąki z małego młyna Wilkanowo i są wypiekane we własnej piekarni. Sam stawia też na nowoczesność i trendy. Menu lokalu w Cosmopolitan to zdrowe dania witalne, dania wegetariańskie i bezglutenowe, lekkie dania rybne i sycące dania mięsne oraz egzotyczne dania z całego świata. Nie zabrakło również potraw tradycyjnych, które dostępne są na miejscu i na wynos.

 

Ceviche Bar by Martin Gimenez Castro

To pierwsza w Polsce restauracja serwująca ceviche – danie sięgające korzeniami Ameryki Południowej.  Królują tu owoce morza – ryby, krewetki, mule oraz warzywa – bataty, yuca, kukurydza, wodorosty, sałaty, pomidory i awokado. Jest kolorowo i ostro, a sama kuchnia Ceviche Bar to wiele smakowitych możliwości. Wyjątkowy sposób przyrządzenia – marynowanie, wyraziste przyprawy i niebanalne podanie to trzy podstawowe zasady, dzięki którym ceviche stają się odzwierciedleniem klimatu swojego rodzimego kontynentu. Według twórcy koncepcji Ceviche Bar, Martina Gimenez Castro, odkrywanie nowych smaków jest nie tylko przyjemnością, lecz także wyzwaniem. Patio Cosmopolitan Twarda 4 to jedyne miejsce na kulinarnej mapie Polski, które oferuje niezapomniane doznania płynące z wyjątkowego ceviche serwowanego w wielu konfiguracjach.

COSMOPOLITAN twarda kukbuk

Benihana

Benihana to legendarna sieć japońskich restauracji teppanyaki. Ponad 100 lokali na całym świecie – Nowy Jork, Dubaj, Londyn, Szanghaj, czy São Paulo to tylko niektóre z lokalizacji tej legendarnej sieci japońskich restauracji. Kolejny lokal powstał w samym sercu Warszawy, w budynku apartamentowym Cosmopolitan Twarda 4, gdzie będzie można skosztować japońskich potraw w najlepszym wydaniu. Znakiem rozpoznawczym marki Benihana są stoły Teppanyaki. Najlepsze potrawy z teppanyaki to fantastyczne owoce morza, ryby, warzywa, czy świetnie przyprawione mięsa. Cienko pokrojone produkty są przyrządzane na mocno rozgrzanej, żelaznej płycie. Idea teppanyaki łączy w sobie starożytne techniki zdrowego gotowania pochodzące z azjatyckiej kuchni z nowoczesnością i show wykreowanym przez najlepszych kucharzy. W warszawskiej Benihanie serwowane jest także sushi, japońskie zupy, sałatki oraz grillowane według tradycyjnych receptur robatayaki. Sukces Benihany to nie tylko genialna japońska kuchnia i stoły Teppanyaki, ale także niespotykana teatralność. Akrobacje nożami, żonglerka oliwą oraz teatralne przyprawianie potraw stało się znakiem rozpoznawczym Benihany i magnesem, który przyciągał i przyciąga kolejnych klientów.

COSMOPOLITAN twarda kukbuk

Wine Taste by Kamecki

Znajdziecie tu pełen wybór win i szampanów, z największą w Polsce, dostępną od ręki kolekcją win z Bordeaux. Wine Taste by Kamecki to miejsce szczególne, gdzie jego właściciel, Piotr Kamecki w kameralnej atmosferze spotyka się z klientami i służy im pomocą w zakresie tworzenia piwnic i prywatnych kolekcji. W Wine Taste by Kamecki można zamówić wymarzoną butelkę wina lub skrzynkę unikalnego rocznika, która zostanie sprowadzona na specjalne życzenie klienta. Wine Taste by Kamecki to także miejsce, w którym dostępna jest pełna oferta kieliszków Riedel. Riedel showroom zapewnia pełną ofertę kieliszków istniejącej od 250 lat rodzinnej marki Riedel, ikony wśród producentów szkła użytkowego. Na miejscu można zorganizować Riedel Glass Tasting, unikalne degustacje pokazujące, jak duży wpływ na odbiór smaku może mieć kształt kieliszka.

COSMOPOLITAN twarda kukbuk

Odette Tea Room

Odette Tea Room to kolejny lokal pracowni cukierniczej Odette. Właściciele do stałej oferty wyrobów cukierniczych wprowadzili wysokiej jakości herbaty firmy Blanca Tea, pochodzące zarówno ze starannie wyselekcjonowanych, małych, rodzinnych upraw, jak również znanych i prestiżowych ogrodów z Chin, Indii, Tajwanu, Sri Lanki i Malawi. Specjalnie dla gości Odette Tea Room została przygotowana Afternoon Tea – popołudniowa herbata urozmaicona słodkimi i słonymi przekąskami – w sam raz na spotkanie z przyjaciółmi czy miły odpoczynek po intensywnym dniu w pracy.

 

La Fromagerie

Można skosztować tu wysokiej jakości serów głównie z Francji, Anglii, Walii, Włoch, Hiszpanii, Szwajcarii i Holandii. Wszystkie sery – pieczołowicie wybierane przez właścicielkę La Fromagerie, Panią Annę Wachowicz – pochodzą z własnego importu.  Marka La Fromagerie jest znana Warszawiakom od pięciu lat – zyskała popularność za sprawą wyjątkowego sklepu w Fabryce Koronek przy ulicy Burakowskiej. Nowy lokal, mieszczący się na parterze budynku apartamentowego Cosmopolitan Twarda 4, funkcjonuje w formie małego bistro, które zachęca ponad stu rodzajami serów, pochodzących od małych lokalnych producentów rozsianych po wsiach i miasteczkach całej Europy. W ofercie znajduje się bardzo szeroka oferta serów kozich. Wszystkie są produkowane metodami rzemieślniczymi według starych tradycji i receptur, a wiele z nich to sery niepasteryzowane.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: