Chwastologia stosowana - KUKBUK

Chwastologia stosowana

W kuchniach foodies nie królują już rukola i roszponka. W centrum uwagi są teraz pospolite, dziko rosnące rośliny, o których istnieniu jeszcze niedawno nawet nie wiedzieliśmy.
chwasty jadalne kukbuk

Ich wrocławscy miłośnicy, Chwastożercy, organizują warsztaty dla tych, którzy również chcieliby zgłębić tajniki chwastowego gotowania. „Seminarium Chwastożercy” rozpocznie się wykładem o pospolitych roślinach jadalnych, potem zapoznamy się z zielonymi bohaterami seminarium, a na końcu odbędzie się przygotowanie chwastowych potraw i napojów oraz, oczywiście, degustacja. Warsztaty będą odbywać się w kwietniu i w maju, a najbliższe spotkanie „’ już w tę środę! „’ poświęcone będzie tasznikowi pospolitemu i czosnkowi niedźwiedziemu. Więcej informacji znajdziecie na stronie wydarzenia. Zapraszamy!

chwasty jadalne kukbuk OLYMPUS DIGITAL CAMERA
© KUKBUK 2017