Chłodź z głową - KUKBUK

Chłodź z głową

Najnowsze technologie w służbie smaku, ekologii i domowego budżetu.

Zdjęcia: materiały promocyjne

Wynalezienie i upowszechnienie lodówek z pewnością należy zaliczyć do najdonioślejszych osiągnięć cywilizacyjnych. W niezwykły sposób przyczyniło się do zwiększenia dostępności produktów sprowadzanych ze wszystkich stron świata, zmniejszenia strat żywności spowodowanych psuciem się oraz podniesienia poziomu higieny i komfortu codziennego życia. Już na początku lat 50. XX wieku w Ameryce dziewięć na dziesięć gospodarstw było wyposażonych w lodówkę! Jednak wczesne wersje, te z pierwszej połowy ubiegłego wieku, od współczesnych urządzeń dzieli przepaść. Na szczęście z czasem pozbyto się mechanizmów chłodzenia opartych na toksycznych dla ludzi i szkodliwych dla środowiska chemikaliach, poprawiono wydajność energetyczną i wprowadzono wiele przydatnych funkcji i udogodnień. Dzisiaj nie wyobrażamy sobie życie bez lodówki – jest centralnym elementem kuchni. I być może najważniejszym sprzętem domowym.

 

Jeszcze bardziej ekonomicznie i ekologicznie

Lodówka działa bez przerwy, 24 godziny na dobę, przez siedem dni w tygodniu, i zużywa najwięcej energii ze wszystkich sprzętów w standardowym mieszkaniu – nawet do 30%! Dlatego tak ważne jest, żeby wybrać lodówkę energooszczędną. Nowy model chłodziarko-zamrażarki Liebherr z linii BluPerformance docenią wszyscy świadomie podchodzący do kwestii ekologii i racjonalnego zarządzania domem. Zaliczony został do najwyższej klasy energetycznej A+++/-20%, co w praktyce oznacza, że zużywa o jedną piątą mniej prądu niż najekonomiczniejsze lodówki dostępne obecnie na rynku. Dodatkowo oferuje programy jeszcze bardziej obniżające zużycie energii – można je wykorzystać na przykład w czasie dłuższych wyjazdów i wakacji.

Jeszcze więcej świeżości

W typowym mieszkaniu znaczne są nie tylko straty energii elektrycznej, marnuje się także dużo jedzenia – przez niewłaściwe planowanie zakupów i posiłków oraz zły sposób przechowywania. Różne produkty wymagają różnych warunków chłodzenia, dlatego lodówki Liebherr są wyposażone w specjalne strefy z podwyższonym lub obniżonym poziomem wilgotności, dzięki czemu warzywa, owoce, ryby, mięso i sery zachowają maksimum świeżości i smaku przez długi czas. Dodatkowo filtr z węglem aktywowanym zapobiegnie mieszaniu się zapachów – już nigdy wasze masło nie będzie pachnieć cebulą.

 

Mrożenie szokowe

Doskonałą jakość można także zachować, odpowiednio zamrażając jedzenie. Nie wszyscy jednak wiedzą, że do właściwego zamrożenia wielu produktów, przede wszystkim ryb, zaleca się użycie jak najniższych temperatur – szybkie mrożenie nie powoduje uszkodzenia delikatnych włókien mięsa, które po rozmrożeniu nie ustępuje smakiem i konsystencją świeżemu. Zamrażarki Liebherr mają funkcję SuperFrost, pozwalającą obniżyć temperaturę nawet do -32 stopni! Nie trzeba dodawać, że sorbety czy lód w kostkach w takiej temperaturze przygotujecie błyskawicznie.

 

Zdjęcia: materiały promocyjne

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku