5 pocieszaczy na początek jesieni - KUKBUK

5 pocieszaczy na początek jesieni

Oswajamy kulinarnie pierwsze chłodne dni. Rozgrzewające zupy, dodające otuchy pierogi i pokrzepiająca czekolada z pewnością pomogą!
comfort food kukbuk

Deszcz, zimny wiatr i lecące z drzew liście – to przed nami. Na szczęście jesień oznacza też początek sezonu na zupę dyniową, pachnące cynamonem jabłeczniki, orzechy i rozkoszne rozgrzewacze w płynie. Mamy dla was pięć propozycji na pierwsze chłodne dni. Bierzcie się do gotowania, a po obiedzie wpełznijcie pod koc z nowym KUKBUK-iem i kubkiem herbaty. Do dzieła!

 

Zupa dyniowa z jabłkiem i pesto

Dynia jest warzywem niezwykle wszechstronnym, a pomarańczowa zupa zrobiona z tego warzywa może być zarówno orientalna, jak i całkiem swojska. W naszym wydaniu do bulionu trafia jabłko, a do talerza łyżka pietruszkowego pesto z migdałami.

comfort food kukbuk

Pierogi ze śliwkami

Dla tradycjonalistów, którzy śliwki wolą na słodko. Świeżo ugotowane pierogi, podane z kleksem śmietany i chmurką cukru wokół, rozchmurzą każdego smutasa.

comfort food kukbuk

Kaszotto z dynią

Rozgrzewająca kasza dodaje nam sił przez całą jesień i zimę. W najlepszym comfort foodzie pod słońcem, czyli risotto, jej moc jest jeszcze większa! Do tego słodka dynia, pestki, dużo ziół, a zamiast wina – cydr. Polskie kaszotto jak malowane.

comfort food kukbuk

Ciasto z gruszkami i czekoladą

Szybkie ucierane ciasto z kawałkami gruszek, upstrzone czekoladowymi przecinkami. Najlepiej smakuje od razu po upieczeniu, ale następnego dnia kromki można włożyć do tostera i też będą pyszne.

comfort food kukbuk

 

Dyniowe racuchy z jabłkiem i cydrem

Co przekąsić, gdy już dawno zapomnieliśmy o obiedzie, a do kolacji jeszcze daleko? Dyniowego racucha na cydrze, z plastrem jabłka w środku i borówką na wierzchu. Po takim podwieczorku jesień nabiera sensu!

comfort food kukbuk
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: