5 dań gotowych w te pędy - KUKBUK

5 dań gotowych w te pędy

Wiosną żal czasu na długie i mozolne gotowanie. Sprawdźcie nasze pomysły na ekspresowe dania na wiosnę.
szybkie dania kukbuk

Truchtem na stragan, z torbą nowalijek prosto do domu. Kilkanaście minut w kuchni i wszystko gotowe. Zamiast jeść przy stole, zapakujcie koc, nowy numer KUKBUK-a i zjedzcie na trawie w parku.

 

Ziołowa pasta jajeczna

Śniadaniowy klasyk i gwarancja udanej kanapki. Pełna pachnących ziół pasta dobrze sprawdzi się na grzankach lub w bajglu.

Pasta agli asparagi bianchi

Sezon szparagowy trwa, więc te zielone grillujemy i chrupiemy, a białe lądują w zupach i makaronowych sosach. Krakowski Makaroniarz proponuje wersję mocno maślaną i pachnącą skórką cytrynową.

Sałata z burratą i pomarańczowym winegretem

Czy istnieje szybki obiad niż sałatka? Garść liści, młodziutki groszek i cukinia oraz miękka burrata, a to wszystko skropione pomarańczowym winegretem.

Sałatka z marchewki i makaronu ryżowego z krewetkami

Mózg lubi chrupanie, o czym mogliście przeczytać w tekście na temat chipsów ziemniaczanych (13. numer KUKBUK-a). Ta sałatka z młodą marchewką, krewetkami i sezamem też chrupie, a smakuje dużo lepiej!

Marcepanowe ciasto z owocami i orzechową kruszonką

W najnowszym numerze magazynu znajdziecie przepis na ciasto „Rety, goście jadą!”. To wypiek, który zna każdy: proste i szybkie ciasto ucierane, posypane ulubionymi owocami. W powyższym przepisie jest dodatkowo marcepan i orzechowa kruszonka.

© KUKBUK 2017