Zupa szparagowa z bobem i karczochami - KUKBUK

Zupa szparagowa z bobem i karczochami

2 porcje

Wiosenna zupa pełna warzyw. Zagryźcie ją pajdą porządnego chleba!

Odcinamy końcówki szparagów i przecinamy je na pół. Drobno siekamy dymkę i czosnek.

Do średniej wielkości garnka wlewamy łyżkę oliwy i dorzucamy dymkę z czosnkiem. Podgotowujemy na średnim ogniu przez około 5 minut. Dodajemy szparagi, bób, fasolę oraz bulion i gotujemy przez kolejnych kilka minut.

Następnie dorzucamy karczochy, sok i skórkę cytryny, sól, pieprz, posiekane miętę i pietruszkę.

Doprowadzamy zupę do wrzenia. Serwujemy z płatkami parmezanu oraz kromką chleba.

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku