Zupa quattro formaggi - KUKBUK
ZUPA QUATTRO FORMAGGI kukbuk

Zupa quattro formaggi

4 porcje

Zupa dla miłośników serów - tym razem zamiast na bagietkę, wrzućcie je do garnka z bulionem i śmietanką.

Śmietankę podgrzewamy, dodajemy do niej starte sery i trzymamy na wolnym ogniu do momentu, aż się roztopią. W garnku podgrzewamy bulion. Kiedy zacznie parować, wlewamy do niego śmietanę z serami. Ustawiamy średnią temperaturę, co jakiś czas mieszamy zupę blenderem (sery lubią się przypalać). Na sam koniec doprawiamy solą, pieprzem i papryką.

Kotleciki przygotowujemy, mieszając mięso z przyprawami i posiekanym drobniutko czosnkiem. Wyrabiamy je tak długo, aż stanie się plastyczną masą. Formujemy z niego kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Smażymy na patelni. Podajemy z zupą.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: