Waniliowa kawa z lodami i karmelową pianką - KUKBUK
Przepis_nespresso wanilia kukbuk

Waniliowa kawa z lodami i karmelową pianką

Wspaniały smak rozpływającej się w ustach wanilii w połączeniu z aksamitną kawy Volluto i karmelem.

Będą potrzebne: filiżanka do cappuccino (170 ml), duża szklanka, spieniacz do mleka (np. Aeroccinood Nespresso lub dysza spieniająca ekspresu).

Przygotuj mleczną piankę przy pomocy dyszy spieniającej ekspresu lub spieniacza. Dodaj syrop karmelowy i odstaw na bok tak przygotowaną mieszankę. W dużej szklance zaparz 2 kawy Volluto w formie espresso (po 40 ml każda) i przelej do schłodzonej filiżanki do cappuccino. Szybko dodaj gałkę lodów na wierzch, a następnie obłóż ją wcześniej przygotowaną mleczną pianką. Całość udekoruj wiórkami czekoladowymi.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: